De energieprijzen schommelen: en wat met mijn voorschot?

De energieprijzen kenden ongeziene hoogtes in 2022, maar intussen is er een dalende trend ingezet. Deze prijsschommelingen hebben uiteraard een positief effect op je factuur. Bovendien is de winter tot hiertoe zacht geweest, en heb je je energieverbruik ongetwijfeld proberen te verminderen om je factuur zo veel mogelijk onder controle te houden.
Valentine S.
14/02/2023 |

Mag je vanaf nu je voorschot verlagen?

Omdat dit voor iedereen verschillend is, kan je best je voorschot online nakijken. Onze tool berekent dan of je voorschot in lijn ligt met je verbruik en de prijs van je contract. Heel gebruiksvriendelijk en makkelijk. En wie weet krijg je zelfs goed nieuws.

Het is echter ook altijd mogelijk dat je – ondanks de dalende trend op dit moment - toch een voorstel krijgt om je voorschot te verhogen. Dat komt mogelijk doordat het voorschot dat je op dit moment betaalt de hogere prijzen van 2022 niet dekt. Of misschien omdat je een hoger verbruik hebt in vergelijking met het vorige jaar.

Heb je een digitale meter?

Dan maken we het je supereenvoudig. Je downloadt onze Smart app en je kan zo op elk moment opvolgen hoeveel je verbruikt en of je daarvoor het juiste bedrag betaalt.

En wat als je je voorschot niet nakijkt?

Dan doen wij dat voor jou. Bij ENGIE kijken we immers al sinds maanden de voorschotten van onze klanten op regelmatige basis na. Hoe? Uiteraard kennen we je huidige verbruik niet. We checken daarom op basis van je verbruikshistoriek en de huidige prijzen of je voorschot niet te hoog of te laag is. Als blijkt dat je voorschot verlaagd kan worden door de dalende energieprijzen, dan zullen we je de komende maanden zeker contacteren.

We raden je in elk geval aan om minstens om de drie maanden je voorschot na te kijken. Op die manier blijf je een goed zicht hebben op je betalingen in functie van de schommelende energieprijzen.

Om je te helpen je verbruik zo laag mogelijk te houden, hebben we een aantal eenvoudige besparingstips opgelijst.