Maak kennis met de aquarium-wc!

Een eigenzinnige wc met een buitenaardse vormgeving, daarvoor moet je in Japan zijn, dachten wij. Maar nee, de Quick Fish, een slimme aquarium-wc, is door een Fransman uitgevonden!
Daphné C.
19/06/2017 |

Een aquarium-wc, hoe verzinnen ze het … Hij lijkt nog het meeste op een nautilusschelp die pas uit de zee is gehaald, een enorm weekdier dat plaats biedt aan een aquarium met een inhoud van 60 liter! Dit knotsgekke toilet heeft een hoog gadgetgehalte, maar het is ook leuk en technisch geavanceerd en dus gaan wij er hier graag dieper op in.

De vissen lopen geen risico

Wie de Quick Fish ziet, gelooft eerst zijn ogen niet. Om te beginnen komt het water om het toilet door te spoelen uit een … aquarium! Maar dierenvrienden hoeven zich niet ongerust te maken, de vissen lopen geen risico. Als je doortrekt, stroomt er 3 tot 6 liter water uit het aquarium om de toiletpot te spoelen. Het water wordt gefilterd doorheen de steentjes op de bodem van het aquarium, over de hele breedte van het rooster. Het waterpeil zakt daarbij heel traag.

De aquarium-wc is verbonden met de waterleiding van de woning, zoals elke normale wc. Het water dat uit het aquarium stroomt om de wc te spoelen, wordt telkens aangevuld , in combinatie met een automatische reinigings- en filtercyclus. Je hoeft dit aquarium dus niet te onderhouden, het reinigt zichzelf elke keer als iemand het toilet doorspoelt.

Deze opmerkelijke wc is bedacht door een Franse wiskundeleraar, Fabrice Cruette. Hij heeft het prototype een jaar lang voortdurend verbeterd. Op de beroemde Lepine-wedstrijd behaalde hij er een bronzen medaille mee.

Een technologisch geavanceerde wc

De aquarium-wc bestaat in allerlei varianten. Vind je dat er ook nog een ledverlichting met een golvenpatroon bij past? Dat kan. Ook een audiosysteem is mogelijk. Maar een voorraadje vissenvoer voor een maand zit er standaard in.

Eveneens ingebouwd is een handwasbakje, netjes opgeborgen achter een luik dat automatisch opengaat, in combinatie met een Dyson Airblade-handdroger! Op verzoek voorziet de fabrikant in de schelp ook plaats voor een vuilnisbakje en een wc-borstel.

En er is nog meer! Visjes alleen zijn misschien een beetje saai om naar te kijken … luchtbelletjes, een watermolentje en een muziekje maken elk wc-bezoek nog leuker. Tijdschriften moeten op het toilet steeds vaker plaatsmaken voor het internet en dus zit er op de wc ook een USB-aansluiting om je smartphone of tablet op te laden. Handig!

Ten slotte is het mogelijk om de bril van de Quick Fish met je smartphone te bedienen. Je hoeft er niet meer aan te komen met je handen. Alle opties zijn ook helemaal naar eigen wens in te stellen via je smartphone of tablet. Als je op de knop drukt om door te spoelen, meldt de aquarium-wc dat het handwasbakje klaarstaat, terwijl de bril en het deksel automatisch dichtklappen. Heel hygiënisch!

De Quick Fish is 1,55 meter hoog en Fabrice Cruette heeft zelfs aan een model voor kinderen gedacht. De schelp kan zowel naar links als naar rechts opendraaien en de wc is verkrijgbaar in meerdere kleuren. De prijs? “Een sportwagen”, lacht Fabrice Cruette. Maar hij zegt er niet bij aan welke sportwagen hij denkt …