Met een slim slot mag je je sleutels gerust vergeten!

Met een slim slot heb je geen sleutel nodig, wel een wachtwoord en/of een smartphone. Maar daar houden de voordelen niet op …
Daphné C.
24/03/2017 |

Nog dit jaar komen er slimme sloten in verschillende modellen op de markt. Meteen het begin van een nieuw tijdperk, want dit nieuwe slimme apparaatje zal ons leven gemakkelijker maken.

Hoe ziet een slim slot eruit?

Als een digitaal kastje dat je in de plaats van een slot op de deur installeert. Het slot is voorzien van een ultrabeveiligd systeem.

Zoals gezegd: een sleutel heb je niet nodig, wel een code. Bij de meeste modellen beheer je deze toegangscodes via je smartphone. Je kunt ze op elk moment annuleren of wijzigen.

 5 voordelen van een geconnecteerd slot

Iemand toegang tot zijn woning bieden is maar één van de functies van een slim slot. Ook de andere handige voordelen zullen binnen de kortste keren onmisbaar worden. Wij zetten er enkele op een rijtje.

1/ Nooit meer je sleutels kwijt

Het lijkt evident, maar je sleutels nooit meer kunnen verliezen geeft je meer gemoedsrust. En als er geen sleutels zijn, kan niemand ze stelen of namaken.

2/ Je deur op afstand op slot doen

Als je de deur kunt openmaken, kun je ze ook op slot doen, zelfs op afstand. En checken of ze nu wel of niet op slot is, want geef toe, daar twijfelen we allemaal wel eens aan. Een blik op je smartphone en je bent direct gerustgesteld.

3/ Een melding krijgen wanneer er iemand toekomt of vertrekt

Je kunt ervoor kiezen om een melding op je smartphone te ontvangen, elke keer als er iemand binnen- of buitengaat.

4/ Wachtwoorden voor familie en vrienden

Een ander groot voordeel van een slim slot is dat je de code zo vaak verandert als je wil. Geef elk familielid een eigen code, nog een andere aan de poetsvrouw en – waarom niet – aan je vrienden en gasten. Zo weet je precies wie is binnengekomen en wanneer.

5/ De deur uitgaan met je handen vol!

Bij sommige modellen kun je de deur zelfs op slot doen door even op het slimme slot te tikken. Heel gemakkelijk als je je handen vol hebt.

Het succes van de slimme sloten gaat dan ook in stijgende lijn. Ze zijn zowel handig als eenvoudig en doeltreffend en bovendien beveiligen ze je woning beter. Je kunt ze ook laten samenwerken met Ring, de slimme deurbel.

Steeds meer slimme sloten

Slimme deursloten zijn een vrij recente innovatie, maar er komen er toch steeds meer op de markt. Van alle beschikbare modellen lijkt het Nuki Smart Lock ons heel interessant. Via een app op je smartphone open en sluit je op afstand jouw voordeur.