Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Vraag je je af of je nog steeds het beste energiecontract bij ENGIE hebt?

Dat hangt af van je persoonlijke situatie en voorkeuren en die zijn misschien veranderd: wil je meteen van prijsdalingen profiteren of kies je liever voor zekerheid, heb je zonnepanelen, rij je met een elektrische wagen,... Daarom kan het een goed idee zijn om na te gaan of dit nog steeds het geval is voor jou. Laten we dit samen even bekijken.

Doe de test nu

Welke alternatieven zijn er
voor je huidige ENGIE contract?

Er is altijd een alternatief voor je huidige contract. Hieronder vind je de oplossingen die de voorkeur genieten van meer dan 2 miljoen van onze klanten in België:
element-contract
element-contract

Easy vast

Dit contract met vaste prijs garandeert je een prijs die stabiel blijft tot volgend voorjaar. De energie die je verbruikt is bovendien groen.
element-contract
element-contract

Easy variabel

Een contract met variabele prijs waarbij je bijna onmiddellijk profiteert van eventuele prijsdalingen. Van alle contracten met variabele prijs biedt dit contract je het meeste zekerheid, want je kent de prijs aan het begin van de maand. Je verbruikt ook hier groene energie.

element-contract
element-contract

Flow variabel

Dit contract met variabele prijs volgt zo veel mogelijk de markt. Je profiteert hier ook van eventuele prijsdalingen. Het contract is echter iets risicovoller, omdat je de prijs pas aan het einde van de maand kent.

element-contract
element-contract

Direct variabel

Dit contract met variabele prijs is erg voordelig. Net zoals Flow variabel is het echter iets risicovoller, omdat je de prijs pas op het einde van elke maand kent. Daarnaast is dit contract 100% digitaal, je klantendienst is dus enkel online bereikbaar.

Hoe kijk je na of jouw ENGIE contract nog steeds het beste is voor jou?

Je vindt alle informatie over jouw contract in je klantenzone. Hier kan je via een simulatie bekijken welke alternatieven er voor jou beschikbaar zijn en wat de bijbehorende kosten zijn.

Doe de simulatie
phone

Geef je er de voorkeur aan om advies te krijgen van een van onze energie-experts?

Neem gratis contact op met ons, zonder wachttijd.

Denk je erover om van energieleverancier te veranderen? Enkele zaken waar je op moet letten.

Een valkuil bij het veranderen van energieleverancier is dat je appelen met peren vergelijkt. Voor je je laat verleiden door een iets (te) aantrekkelijk aanbod: zorg je er best voor dat je:
Vergelijkbare contracten naast elkaar legt: vergelijk een vast contract met een vast contract en een variabel contract met een variabel contract. Kijk verder na wat er inbegrepen is in het pakket (kan je gebruikmaken van gratis diensten zoals de SmartApp, groene energie …?)
De prijs van het nieuwe aanbod en je huidige contract per kWh vergelijkt. Vergelijk dus zeker niet het voorschotbedrag (dat is namelijk afhankelijk van het geschatte verbruik).
Goed nakijkt hoeveel de vaste vergoeding bedraagt.
Op je hoede bent voor verleidelijke aanbiedingen en promoties. Hier zijn vaak voorwaarden aan verbonden (bijvoorbeeld dat je 1 jaar lang niet kan veranderen van energieleverancier).
De opzegtermijn en de startdatum van het contract checkt.