Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Bespaar tot 756€ per jaar
met 5 eenvoudige tips !

 

Tot 25€/jaar dankzij de eco-stand van je wasmachine

Kies voor jouw wasmachine het ecoprogramma en kies voor 30°: dat bespaart je 25€ per jaar.

Tot 372€/jaar met een slimme thermostaat

Door voor elk moment van de dag de juiste temperatuur te kiezen, kan tot 372€ per jaar worden bespaard. Overdag is de ideale temperatuur 20-21°C voor de leefruimte, 17-18°C voor de slaapkamers en 22°C voor de badkamer. ’s Nachts is 16°C voldoende!

Tot €36/jaar door je diepvriezer regelmatig te onderhouden

Voor jouw diepvriezer is een dun laagje vorst van 3 mm al voldoende om je elektriciteitsverbruik met 15% te doen stijgen. Het regelmatig ontdooien van je diepvriezer kan je tussen 13 en 36€ per jaar besparen, afhankelijk van het gebruik en het model van je apparaat.

Tot 182€/jaar door de temperatuur met 1°C te verlagen

Door de temperatuur van je thermostaat met 1°C te verlagen, kan je tot 7% besparen op je verbruik. Dat is een gemiddelde besparing van bijna 182€ per jaar en 202€ per jaar als je je radiatoren ontlucht!

Tot 121€/jaar door je toestellen in stand-by te schakelen

Tv’s, computers, videospelconsoles, wifi-routers, printers, hifi-systemen, smartphone-opladers, set-top boxes, gitaarversterkers, nachtlampjes, synthesizers, WIFI-uitbreiding, enz. Sluimerverbruik vertegenwoordigt tussen de 7% en 18% van ons 'niet-essentieel' elektriciteitsverbruik. Bespaar gemiddeld tot 80 tot 121€/jaar op sluimerverbruik afhankelijk van het aantal toestellen!

Mijn energiebudget beheren