Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Bespaar tot 1.438€ per jaar
met 5 eenvoudige tips !

 

5 zomertips die je helpen besparen. Maak er een energiezuinige en comfortabele zomer van

Bespaar tot 300€/jaar in je badkamer

De gemiddelde tijd onder de douche is 9 minuten. Door deze te verlagen naar 5 min. bespaar je tot 300€ op je gasfactuur. Bovendien bespaar je ook tot 220€ op je waterfactuur. Draai de kraan dicht als je je inzeept en vang eventueel ook water op in een emmer. Een waterbesparende douchekop installeren maakt ook een groot verschil. Spoel door wanneer nodig en draai de kranen op tijd dicht.

Zet je boiler op zomerstand of enkel warm water productie

Zorg er ook voor dat de temperatuur niet te hoog staat (60°C is voldoende, maar niet lager om de verspreiding van bacteriën te voorkomen). Je vermindert je gasverbruik met 10 tot 20% en bespaart tussen 143€.

Verkies een ventilator boven een airco

Een airconditioning verbruikt evenveel als 2 droogkasten die tegelijk draaien. Een airco vertegenwoordigt een kost van zo’n 400€ tijdens de zomermaanden (5u/dag in 3 kamers gedurende 90 dagen). Als je niet zonder airco kan, reinig dan zeker jaarlijks de filters om het stof te verwijderen aangezien dit de prestatie vermindert.

Win 375€/jaar door je apparaten in stand-by uit te schakelen

Televisies, computers, videospelconsoles, wifi-routers, printers, hifi-systemen, smartphone-opladers, decoders, gitaarversterkers, nachtlampjes, synthesizers, WIFI-uitbreiding, enz. Het op stand-by zetten van elektrische apparaten zorgt voor een "onnodig" elektriciteitsverbruik. Afhankelijk van het aantal toestellen bespaar je gemiddeld 375€/jaar. Zeker tijdens je vakantie is deze tip waardevol!

Droog je kleren buiten

Door je was op je balkon of terras te drogen in plaats van in de droogkast, kan je bijna 220€ per jaar besparen. Geef je nog steeds de voorkeur aan de droogkast? Kies indien mogelijk voor een toestel van energieklasse A+++ (~175kWh/jaar) dat 20-50% minder verbruikt dan een A++ (~300kWh/jaar) of zelfs B (~560kWh). Nog een laatste tip: gooi het water van je droogkast niet meteen weg, maar ontdek wat je er allemaal mee kunt doen.

Met volle energie aan je zijde.

Mijn energiebudget beheren
Andere tips

Heb jij een vraag over je contract, facturen, afbetalingen
of over je verbruik?

* De berekening is gebaseerd op het gemiddelde verbruik van een gezin van 4 (3500 kWh/jaar elektriciteit (incl 6% btw) en 16000 kWh/jaar gas (incl. 6% btw)), gevestigd in Gent en geeft een schatting van de energiebesparing die mogelijk is door aanpassingen aan hun dagelijkse gewoontes.