10 opruimtips om onmiddellijk uit te proberen

Opruimen is de sleutel tot geluk… Toch volgens Kon Mari, de Japanse schrijfster van de bestseller “The Life-Changing Magic of Tidying Up”. Wie op zoek is naar geluk, probeert dus maar beter onmiddellijk onze 10 opruimtips uit.
Daphné C.
07/12/2017 |

Zeggen dat opruimen de sleutel is tot geluk, wil niet noodzakelijk veel zeggen. Maar stel je toch even voor dat interieurexperte Kon Mari gelijk heeft. Met meer dan 2 miljoen lezers van haar werk zou ze ons misschien wel eens kunnen verrassen, toch? En als we het nu eens zouden proberen, gewoon om te zien wat het resultaat is?

1. Magnetisch keukengerei

Met een magneetstrip aan je keukenmuur heb je je messen en keukengerei steeds bij de hand. Kan ook worden gebruikt in de badkamer voor kleine spulletjes, zoals een epileerpincet, een schaartje, een nagelknipper, …

2. Gedaan met een wirwar van kabels

Deze tweede tip is perfect voor wie altijd problemen heeft met het ontwarren van de knopen in het snoer van zijn koptelefoon, smartphone, tablet, … Kleef twee wasknijpers tegen elkaar om het snoer op te rollen. Vaarwel knopen!

3. Lakens en tafellakens met de juiste grootte

Ideaal om het overzicht te bewaren tussen al je tafel- of beddenlakens: de afmetingen noteren op een wasknijper die je vervolgens aan elk laken of tafelkleed hangt.

4. Hang je spuitbussen op

Bespaar plaats onder de gootsteen door er een staaf te hangen waaraan je al je onderhoudsproducten met een verstuiver ophangt. Hierdoor maak je plaats voor andere flesjes, borstels, sponsen, …

5. Kabels binnen handbereik

Plaats enkele papierklemmen op je bureau voor de USB-kabels van je computer, printer, toetsenbord, muis en andere randapparatuur.

6. Potloden en balpennen netjes samen

Berg je potloden, pennen en stiften op in deze handige opbergbakjes – of bloempotten – van bij IKEA.

7. Hang je sjaals en/of keukenhanddoeken op

Nog een handige tip om je sjaals of keukenhanddoeken op te bergen. Hang ze aan een wasknijper die je op een houten plank hebt gekleefd, die op zijn beurt aan een ijzerdraad hangt en die je aan je deur kunt ophangen.

8. Win plaats in je kasten

Win plaats in je keukenkasten door een ijzeren mandje onder een legger te hangen, waarin je vervolgens je tassen, kommen, enz. kan opbergen.

9. Stop je lakens meteen in de kussensloop!

Vind je beddengoed onmiddellijk terug door het in de bijbehorende kussenslopen op te bergen.

10. Opbergen in doosjes en mandjes

Berg al je schoonheidsproducten per soort op in kleine opbergdozen of mandjes. Dat is niet alleen mooi, maar ook praktisch.

Veel opbergplezier en… geluk!