3 tips om een ruimer gevoel te creëren in je woning

Hoe kan je een ruimte in je woning er groter doen uitzien zonder de muren op te schuiven of vierkante meters toe te voegen? Aan de hand van onze 3 tips bijvoorbeeld!
Daphné C.
13/02/2018 |

1. Een uniforme vloer

Of je nu een tegel-, laminaat- of parketvloer hebt, belangrijk is dat je vloer geen zichtbare onderbreking vertoont. Zo krijg je een onbelemmerd zicht over de hele oppervlakte. Ook goed om weten: als je parket moet plaatsen, plaats het dan loodrecht op de ramen, waardoor het gevoel van ruimte nog zal toenemen.

2. Spelen met licht

Maak je ramen vrij en vermijd grote, zware gordijnen. Zelfs wanneer ze open zijn, zullen ze een deel van het raam verduisteren. Kies eerder voor lichte en heldere gordijnen en voorzie extra centimeters aan de gordijnstang waarover de gordijnen kunnen glijden zodat het raam volledig vrij is.

Kies ook voor witte muren. Wit is de beste vriend van licht. Hang als het kan een grote spiegel tegenover het raam, waarin het licht kan weerkaatsen en waardoor je nog enkele vierkante meters wint.

3. Je plafonds verhogen … met een likje verf

Ja, je leest het goed. Een van de troeven om aan ruimte te winnen, is “vals spelen” met kleuren. Als je voor de muren bijvoorbeeld groen hebt gekozen, volstaat het om te stoppen met schilderen op 20 cm van het plafond en om de bovenste strook en het plafond wit te schilderen. Het resultaat is gewoonweg verbluffend. Je kunt ook spelen met verticale geschilderde stroken om hoogte te winnen. Zolang het plafond maar wit is.

En welke zijn jouw beste tips om ruimte te winnen? Ontdek ook onze 10 opruimtips.