5 tips om plaats te winnen in een kleine keuken

In een kleine keuken telt elke cm² en moet dus goed worden nagedacht om plaats te winnen. Hier volgen 5 tips.
Steven V.
09/05/2018 |

1. Zorg voor bergruimte van boven tot onder

In een kleine keuken moet je hoogte winnen, desnoods een trapladdertje aanschaffen, en moet je ook de ruimte onder de koelkast benutten. Kies voor wandkasten tot tegen het plafond, bij voorkeur diepe.

2. Kies voor een muurstang

Een goede tip om plaats te winnen in de keuken: hang je keukengerei aan een magnetische metalen staaf. Op die manier neemt het geen plaats in de laden in.

3. Ga voor een kleine, open keuken

Heb je zeer weinig ruimte in je keuken? Maak er dan een open keuken van. Zo win je enkele centimeters op de woonkamer, maar ontstaat ook een gevoel van ruimte. En een eethoek met hoge stoelen zorgt voor nog meer gezelligheid.

Ook met deze 3 tips creëer je een ruimer gevoel in je keuken.

4. Gebruik inbouwtoestellen

Je wint ook plaats door je keukentoestellen in de kasten in te bouwen. De huidige toestellen zijn aangepast aan kleine ruimten en kleine toestellen zijn steeds gemakkelijker te vinden. Zo win je zeker ruimte!

5. Gebruik kleuren om de keuken af te bakenen

Gaat je keukenhoek verloren in je appartement? Geef hem dan een kleurtje. Zo baken je de ruimte af en breng je ze tot leven. Gebruik gerust een meer uitgesproken kleur voor buiten en een lichtere kleur voor binnen om het gevoel van ruimte nog te versterken. Dit kan je ook bekomen door spiegels te gebruiken.

Nu is het aan jou: bezorg jezelf een grote keuken!