Ga dit jaar voor slimme kerstverlichting

Bij Kerstmis horen magische lichtjes. Maar ben jij het ook beu om achter de kerstboom te moeten kruipen om de kerstverlichting aan te steken? Gelukkig helpt Sweet&Smart home de kerstman met deze 4 perfecte slimme verlichtingsoplossingen.
Sébastien V.
03/12/2018 |

1. Kerstverlichting bedienen op afstand

Gedaan met je in duizend bochten te wringen om de lichtslingers aan te steken. Dit jaar wordt ook je kerstversiering smart! Je binnen- en buitenverlichting steek je voortaan aan met je smartphone.

Dit heb je nodig:

➢ een draadloze ledslinger met Bluetooth, zoals de lichtslinger MiPow playbulb. Deze lichtslinger is helemaal niet duur (39 €) en ook nog eens 10 meter lang waardoor je hem zowel binnen in je kerstboom als buiten kan gebruiken! En als kers op de taart kan je zelf de kleur van je verlichting kiezen of er zelfs zelf één maken en naar wens aanpassen met de app.

 

 Upgrade je kerstdecoratie dankzij slimme verlichting 

➢ Andere mogelijkheid: gebruik voor je gewone kerstverlichting een slimme stekker, zoals een Fibaro (63,50 €). Je kan deze ook koppelen aan de slimme thermostaat boxx of aan Home center Lite van Fibaro (259 €) om het verbruik van je kerstslingers te meten.

2. Een unieke sfeer dankzij Philips Hue

Met Philips Hue creëer je een gepersonaliseerde verlichting dankzij de lampen die 16 miljoen kleuren bevatten en de mogelijkheid bieden om een magische kerstsfeer te creëren door synchronisatie met muziek.

Maar ook deze heeft ook ons hart gestolen: het flexibele snoer van de Philips Hue Lightstrips. Ook hier verandert het licht in functie van de muziek (79,95 €; 23,95 € voor een uitbreiding). Een toppertje voor wie op zoek is naar slimme kerstverlichting. Heel handig als raamdecoratie bijvoorbeeld!

3. Een praatje slaan met je lampen

Om klein (en groot) met verstomming te slaan, kies je voor een slimme stekker met spraakbediening. De Elgato Eve Energy bijvoorbeeld werkt met Siri, de spraakassistent van iPhone en kost ongeveer 50€. Een woord volstaat om de kerstverlichting te doen branden. Wel opgelet voor grapjassen die tijdens de feesten iets te diep in het glas gekeken hebben en ‘aan/uit’ beginnen te spelen 😉

4. Slimme kerstkaarsen

Kaarsen met kerst zijn leuk, maar slimme kerstkaarsen zijn nog leuker! Zo hoef je niet langer bang te zijn voor ongelukjes of kaarsvet dat op het mooie tafellaken drupt.

Dit jaar ga je dus voor kaarsen die je vanop afstand bedient met je smartphone: de PlayBulb Candle (ongeveer 25 € per kaars) met natuurlijk (bewegende vlam) of feestelijk effect (flashy of gekleurd). Extra troef? De geurschijfjes verspreiden een heerlijk aroma. Een leuk kerstcadeau, toch?

Voor een heuse berghutsfeer heeft Ludela een slimme kaars met een echte vlam ontworpen (99 $ + verzendkosten)!

De meest gestelde vragen van de internetgebruikers

Waar vind je kerstverlichting?

Van IKEA tot Brico en van Action tot Blokker: voor kerstverlichting is hier keuze genoeg, maar het is niet noodzakelijk slimme verlichting die je hier vindt. Op 50five.be vind je lampen, stopcontacten en slimme kerstverlichting. Snel even kijken dus!

Hoe hang je kerstlichtjes in de kerstboom?

In horizontale cirkels van beneden naar boven? Vergeet het maar. Op die manier verdwijnen de lichtjes tussen de takken. Maar hoe dan wel? Hang de lampjes verticaal: begin bovenaan met het laatste lampje van de slinger, ga zo naar beneden en daarna weer naar boven enz. Dat is ook de makkelijkste manier om ze na de feesten weer uit de boom te halen.

Kies wel de juiste lengte aan de hand van de grootte van je kerstboom. Je hebt zes meter nodig voor een boom van 1,20 meter, acht meter voor een boom van 1,50 meter en 10 meter lichtjes voor een boom van 1,80 meter.

Prettige feesten!