Vind je verdwaalde kinderen snel(ler) terug

Zijn je kinderen van het avontuurlijke of verstrooide type? Bezorgen ze je wel eens hartkloppingen omdat ze weer verdwenen zijn, op het strand, in de supermarkt of in het pretpark? Wij geven je enkele tips om ze minder lang kwijt te raken.
Daphné C.
15/06/2018 |

Thibaut en Nele zijn 4 en 6. Hun specialiteit? Aan de waakzaamheid van hun ouders ontsnappen. Ze doen niets liever dan verdwalen tussen de rekken van de supermarkt. En hun palmares is lang: “Vorig jaar zijn ze erin geslaagd om ons kwijt te spelen in het labyrint van Alice in Wonderland, in Disneyland Parijs”, vertelt Philip, hun papa. “Onze zoektocht duurde ruim 15 minuten en ik kan je zeggen dat 15 minuten dan eindeloos lang duren!” Gelukkig is alles toen goed afgelopen voor het gezin. “Maar als we ergens naartoe gaan, hebben ze sindsdien altijd hun armbandje aan!

4 oplossingen om verdwaalde kinderen terug te vinden

Oplossingen om je kinderen snel terug te vinden zijn dus zeker geen luxe. Dit zijn 4 beproefde middeltjes:

• Schrijf je telefoonnummer op hun arm

Dit is ongetwijfeld de meest voor de hand liggende en voordeligste methode. Maar in de loop van de dag zou er wel eens een cijfer kunnen verdwijnen. Vooral in de vakantie, na twee smeerbeurten zonnecrème en drie keer in het zwembad plonsen.

• Spreek af bij een duidelijk herkenbaar punt

Wat een kind vooral niet mag doen als het verloren loopt, is beginnen rond te dwalen. Bespreek dit op voorhand en wijs altijd een punt aan waar het naartoe kan gaan als het je kwijt is. Kies een goed zichtbare en goed bereikbare vaste plek, die het kind gemakkelijk herkent. Op het strand staan vaak verdwaalpalen in de vorm van een ballon, een huisje, enz. In de supermarkt kan dat kassa nr. 1 zijn. In het museum kies je de hoofdattractie of de vestiaire.

• Geef ze een anti-verdwaalarmbandje

Een bijzonder praktisch middeltje voor kleintjes die je telefoonnummer nog niet kunnen onthouden. Kies altijd een model dat ze niet zelf kunnen losmaken. Je hebt er in alle kleuren, met tekeningen, figuurtjes, … Gewoonlijk vanaf 5 €.

• Het slimme One2Track-horloge

Dit slimme horloge, dat pas is gelanceerd, heeft ook een ingebouwde tracker. Daarmee zie je op elk ogenblik waar je kind zich bevindt. Natuurlijk op voorwaarde dat je de app op je smartphone downloadt. En er is nog meer: als je kind verdwaalt, kan het je ook bellen met het One2Track-horloge. Er is plaats voor 2 telefoonnummers, bijvoorbeeld van mama en papa. Je kind hoeft dan maar op de icoontjes van mama of papa te drukken, want beide staan permanent op het ledscherm van het horloge. Bijzonder handig om paniek te vermijden (bij ouders én kind) en elkaar binnen 2 minuten terug te vinden! Prijs: vanaf 89,95 €.

En welke trucjes gebruik jij om je kinderen niet (al te lang) kwijt te raken?