Je tuin slim verlichten: 3 oplossingen

Heerlijke zomeravonden worden nog gezelliger met een slimme tuinverlichting. Wij richten onze spot op de beste oplossingen.
Laetitia M.
07/06/2018 |

1. MiPow Solar Garden & Pool: slimme verlichting op zonne-energie

Heb je in je tuin geen weerbestendige stopcontacten? Geeft niet: MiPow Solar Garden & Pool-lampen hebben geen netstroom nodig. Leg ze ergens in je tuin of plant ze in een bloemperk of langs een tuinpad, zodat de zon ze overdag kan opladen en je avonden feeëriek verlicht zijn. Een milieuvriendelijke én voordelige oplossing. Ze maken via Bluetooth en de app Playbulb X verbinding met je smartphone en dat is handig om hun lichtsterkte en kleur op afstand in te stellen! En een leuk extraatje: ze zijn niet alleen waterdicht, maar dobberen ook vrolijk rond op het water van je zwembad.

Prijs op 50five.be : 139,99 € voor een pack van 3 lampen

2. Philips Hue Go, de slimme draagbare lamp

Philips wil niet alleen ons interieur verlichten: in zijn Hue-reeks zit ook een kleine, draadloze designlamp met een elegante vormgeving, die absoluut niet misstaat op een terras of in een tuin. En die je makkelijk overal met je meeneemt omdat er een batterij inzit!
Op de Philips Hue Go zit ook een knopje om de lamp te bedienen en een van de 7 voorgeprogrammeerde effecten en 5 dynamische effecten te kiezen. En als je de lamp aan een bridge koppelt (die zelf met de internetbox is verbonden), dan bedien je ze zelfs met de Philips Hue-app op je smartphone.
En dan is het genieten maar: met één oplaadbeurt creëer je 3 uur sfeer, ideaal voor een geslaagde barbecue!

Prijs op 50five.be: 69,95 €

Lees ook: onze test van de Philips Hue-lampen

3. Osram Lightify Gardenspot: klein, helder en slim

Laat je niet misleiden door hun afmetingen! De Osram Lightify-tuinspots zijn misschien wel klein en discreet, maar hun lichtsterkte is indrukwekkend. Ze worden per set van 9 verkocht en ze zijn vastgeschroefd of gekleefd op een piket die je in de grond plant. Maar je kan ze ook op een andere houder schroeven, wat je maximale flexibiliteit biedt bij installatie (ook al zijn ze onderling verbonden).

Om ze te laten functioneren verbind je ze vervolgens draadloos met een Lightify-bridge en de bijbehorende app. Daarmee regel je de kleur, lichtsterkte, … van je tuinverlichting via je smartphone of tablet. Je hebt de keuze tussen witte en kleurspots. Interessant: met de app programmeer je de lampen om op bepaalde tijdstippen aan en uit te gaan. Handig om inbrekers af te schrikken als je afwezig of met vakantie bent.

Prijs op 50five.be: 79 € voor een pack van 9 lampen; 121 € voor dit pack + de bridge.