Je energieverbruik opvolgen om te besparen, hoe doe je dat?

Nooit eerder was het zo belangrijk om je verbruik onder controle te houden en regelmatig je energiebudget te checken. ENGIE stelt je online tools ter beschikking om je verbruik op te volgen en je budget beter te beheren. Bekijk de video’s en je weet er alles over.
Valentine S.
27/01/2023 |

Verwarming, elektriciteit, verlichting, … natuurlijk wil jij ook graag besparen om je factuur onder controle te houden, net als iedereen. En liefst zonder aan comfort in te boeten! Alles begint met deze kapitale vraag: hoeveel verbruik je exact op elk ogenblik? Het antwoord kan je makkelijk vinden. Eigenlijk zijn je meterstanden het enige dat je nodig hebt.

Regelmatig de stand van je bankrekening controleren of nagaan hoeveel belminuten en data je smartphone heeft verbruikt, dat vinden we maar normaal. Dus waarom zou je niet op elk ogenblik de evolutie van je energiebudget en je maandelijks verbruik opvolgen? Nu kan het in je ENGIE klantenzone!

Je doet dat met de online tools Check&Save. Ze laten je van maand tot maand de evolutie van je verbruik zien en tonen je de impact van alles wat je doet om te besparen. Je vindt er ook tips om je inspanningen vol te houden. En gewapend met die kennis kun je eventueel je voorschot aanpassen. Hoe eenvoudig, praktisch en efficiënt dit werkt, zie je in deze 3 video’s.

Video 1: Analyseer je maandelijks en jaarlijks verbruik

Volg je energieverbruik op om je budget nog beter te beheren.
play-fwd

Video 2: Wijzig heel eenvoudig je voorschot

Je energiebudget beter beheren?
play-fwd

Video 3: Raadpleeg je energiebudget

Wil je je energieverbruik nog beter in het oog houden? Log dan heel eenvoudig in op je klantenzone voor energiebeheer. Je vindt er digitale tools van ENGIE die je heel transparant alle gewenste informatie geven. Je voelt je meteen een stuk geruster!

Een zo correct mogelijk voorschot om onaangename verrassingen te voorkomen.
play-fwd

De Smart app als je in Vlaanderen woont

Staat je woning in Vlaanderen en is ze uitgerust met een digitale meter? Dan is de Smart app jouw onmisbare bondgenoot voor een compleet overzicht van je facturen en alle informatie over je energieverbruik.

Hoe werkt het? Je kunt bijvoorbeeld je verbruik automatisch bijhouden en altijd en overal raadplegen. De Smart app vertelt je hoeveel je per uur, per dag, per maand en per jaar verbruikt, in euro en kilowattuur. En het hele jaar lang zie je hoeveel je volgende jaarlijkse eindafrekeningsfactuur zal bedragen.

En er is nog meer! De app adviseert je om je maandelijks voorschot aan te passen als dat nodig is. Dat gaat trouwens heel makkelijk, met enkele muiskliks in de app zelf. Ten slotte zie je ook je maandelijkse verbruikspieken. Die informatie is onmisbaar om de gevolgen van het capaciteitstarief voor je energiefactuur te begrijpen.

Download de gratis Smart app van ENGIE