Verwarming en sanitair warm water: welke oplossingen brengen het meest op in Brussel?

Een nieuwe gasketel en warmtepompboiler? Wij berekenden hoeveel jaar je nodig hebt om deze installaties in Brussel te laten renderen. Bij die berekening hielden we rekening met het investeringsbedrag, het gemiddelde verbruik van een gezin en de bestaande premies. Het resultaat vind je in deze infografie.
Paul D.
12/05/2022 |

Je hoeft niet in te boeten aan comfort als je wilt besparen op verwarming, zelfs als je woning niet is aangepast aan een warmtepomp. Met een nieuwe gascondensatieketel kun je net als twee miljoen Belgen tot 30% minder verbruiken! Bovendien kun je in Brussel een premie van 700 tot 1200 euro krijgen, afhankelijk van je inkomenscategorie. En dat is niet alles. Er bestaan ook premies voor de verbuizing van je schoorsteen. Je vindt alles wat je moet weten in ons artikel over de verwarmingspremies in elk gewest!

Op zoek naar een alternatieve oplossing om je sanitair warm water te verwarmen? Al eens gedacht aan een warmtepompboiler? Deze oplossing is niet alleen duurzaam maar ook nog eens interessant voor je portemonnee. De warmtepompboiler is compatibel met een gasketel of warmtepomp en gebruikt energie uit de lucht om je sanitair water te verwarmen. Dit toestel verbruikt bovendien drie keer minder energie dan een elektrische boiler. We berekenden ook het rendement en maakten de vergelijking … Ontdek het allemaal in de infografie!

Meer informatie? Download ons gratis e-book. In deze verwarmingsgids leren de specialisten van ENGIE je alles over welke verwarmingssystemen er bestaan, wat hun voor- en nadelen zijn en waar je rekening mee moet houden bij het maken van je keuze.

Woon je in een van de twee andere gewesten van ons land? Bekijk hier de berekening voor Wallonië en Vlaanderen.

Meer weten over de warmtepompboiler? Kom alles te weten aan de hand van 9 vragen in dit artikel op onze blog.

Wil je de stap zetten? Vraag een gratis offerte aan.