Verwarming en sanitair warm water: welke oplossingen brengen het meest op in Vlaanderen?

Een nieuwe gasketel en warmtepompboiler? Wij berekenden hoeveel jaar je nodig hebt om deze installaties in Vlaanderen te laten renderen. Bij die berekening hielden we rekening met het investeringsbedrag, het gemiddelde verbruik van een gezin enz. Het resultaat vind je in deze infografie.
Paul D.
01/03/2023 |

Je hoeft niet in te boeten aan comfort als je wilt besparen op verwarming, zelfs als je woning niet is aangepast aan een warmtepomp. Met een nieuwe gascondensatieketel kun je net als twee miljoen Belgen tot 30% minder verbruiken!

Op zoek naar een alternatieve oplossing om je sanitair warm water te verwarmen? Al eens gedacht aan een warmtepompboiler? Deze oplossing is niet alleen duurzaam maar ook nog eens interessant voor je portemonnee. De warmtepompboiler is compatibel met een gasketel of warmtepomp en gebruikt energie uit de lucht om je sanitair water te verwarmen. Dit toestel verbruikt bovendien drie keer minder energie dan een elektrische boiler. De kers op de taart? Er zijn ook regionale premies!

Je vindt alles wat je moet weten in ons artikel over de verwarmingspremies in elk gewest!

We berekenden ook het rendement van de warmtepompboiler en maakten de vergelijking … Ontdek het allemaal in de infografie!

Meer informatie? Download ons gratis e-book. In deze verwarmingsgids leren de specialisten van ENGIE je alles over welke verwarmingssystemen er bestaan, wat hun voor- en nadelen zijn en waar je rekening mee moet houden bij het maken van je keuze.

Woon je in een van de twee andere gewesten van ons land? Bekijk hier de berekening voor Brussel en Wallonië.

Meer weten over de warmtepompboiler? Kom alles te weten aan de hand van 11 vragen in dit artikel op onze blog.

Wil je de stap zetten? Vraag een gratis offerte aan.