ENGIE neemt Sungevity International over

ENGIE heeft de overname van Sungevity International aangekondigd, een toonaangevend bedrijf in het leveren en installeren van zonne-energie-oplossingen voor particulieren en kleine ondernemingen in Europa. Het bedrijf is actief in Nederland, België,
Paul D.
29/05/2017 |

ENGIE heeft de overname van Sungevity International aangekondigd, een toonaangevend bedrijf in het leveren en installeren van zonne-energie-oplossingen voor particulieren en kleine ondernemingen in Europa. Het bedrijf is actief in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Door deze overname zet ENGIE een grote stap voorwaarts in zonne-energie.

Persbericht

Zonne-energie: één van ENGIE’s voornaamste groeipolen voor hernieuwbare energie

De energiesector beleeft momenteel een ware revolutie waarin elektriciteitsproductie op basis van zon een essentiële rol speelt. Het gaat om een duurzame en rendabele energiebron, zelfs zonder subsidies. Deze technologie vertegenwoordigt voor ENGIE een groeipool in lijn met haar strategie voor de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve activiteiten op het vlak van gedecentraliseerde, koolstofarme en gedigitaliseerde energie. Bovendien biedt de installatie van fotovoltaïsche panelen consumenten de kans hun energie zelf te produceren en zo te genieten van een structurele en aanzienlijke daling van hun elektriciteitsfactuur.

Binnen deze context, is ENGIE in de zomer van 2016 een samenwerking gestart met Sungevity International met de lancering van haar innovatieve zonne-energieaanbod “zonder zorgen” op de Belgische residentiële markt. Deze samenwerking, die de betrouwbaarheid van ENGIE combineert met de hoogstaande technische en digitale expertise van Sungevity International, kent een groot succes. Op amper negen maanden werden reeds honderden installaties verkocht. Het versterkt ENGIE in haar ambitie om een belangrijke speler in zonne-energie te zijn. Ook in Nederland werken ENGIE en Sungevity International sinds kort samen.

ENGIE gaat vandaag een stap verder door het geheel van de Europese activiteiten van Sungevity van de huidige eigenaar Solar Spectrum Holding LLC over te nemen. Alle 90 werknemers van Sungevity International vervoegen vanaf vandaag de ENGIE Groep. Sungevity International zal in een ondernemende dynamiek zelfstandig blijven opereren.

Sungevity International: een gekende en erkende speler in zonne-energie

Geleid door haar missie om de “Rooftop Revolution” te versnellen en elk Europees dak met zonnepanelen te bedekken, is Sungevity International actief in Europa sinds 2012. Het bedrijf begon haar activiteiten in Nederland en telt momenteel duizenden zonne-installaties in Europa.

Het bedrijf wil de meest recente technologieën inzetten die het best afgestemd zijn op de behoeften van haar klanten inzetten. Haar web-platform en haar applicatie om vanop afstand een offerte aan te vragen laten toe het ontwerp van de installatie te optimaliseren en de prestaties op een nauwkeurige manier te berekenen. Een continue opvolging van de installatie op afstand is verzekerd en ook de klant kan zijn installatie online monitoren.

Philippe Van Troeye, CEO ENGIE Benelux: “De oorspronkelijke samenwerking in België met ENGIE heeft bewezen dat we in Sungevity International een partner hebben gevonden die serieuze, innovatieve en bekwame zonne-oplossingen op maat kan bieden aan onze klanten. ENGIE en Sungevity International hebben dezelfde visie op zonne-energie. Wij zijn ervan overtuigd dat we door het samenbrengen van onze kenniseen toonaangevende speler zullen zijn met een onderscheidend en zeer competitief aanbod. Voor ENGIE is de overname van Sungevity International een belangrijke strategische stap in onze ambitie om de leider van de energietransitie te zijn.”

Jan Slaghekke, CEO Sungevity International: “De missies van ENGIE en Sungevity op gebied van hernieuwbare energie versterken elkaar. Klanten zijn steeds meer op zoek naar geïntegreerde energie oplossingen die zeer betrouwbaar en duurzaam zijn. Onze klantgerichte aanpak is sterk gedreven door technologie. Sinds 2012 zijn wij sterk gegroeid en met de steun van ENGIE zal onze missie om alle daken met zonnepanelen te bedekken vleugels krijgen.”

Perscontact ENGIE:

Anne-Sophie HUGÉ
Tel.: +32 2 518 60 20
E-mail: anne-sophie.huge@engie.com