De ultieme gids die je alles vertelt over zonnepanelen

Is jouw huis geschikt voor de installatie van zonnepanelen? Hoe functioneren ze? Hoe kies je een installateur? Wij beantwoorden al deze en nog veel andere vragen!
Daphné C.
23/05/2022 |

Zonnepanelen installeren levert je veel voordelen op. Je verlaagt er je energiefactuur mee, je draagt bij tot een duurzamere wereld en je neemt actief deel aan de energietransitie. Allemaal goed en wel, maar vóór je bereid bent om te investeren in zonnepanelen, wil je natuurlijk een antwoord op al je vragen. Die krijg je, samen met talrijke tips, in een handige en uitgebreide gids om gratis te downloaden!

We dringen door tot de kern van je (toekomstige) zonnepaneleninstallatie en ontleden stuk voor stuk alle elementen ervan. Je krijgt antwoorden op vragen als: welke soorten zonnepanelen bestaan er? Is je dak goed gericht voor de installatie van zonnepanelen? Is het groot genoeg? Hoeveel zonnepanelen zou je moeten installeren? Welk vermogen moet je halen? Moet je dan ook je elektriciteitsinstallatie vernieuwen? Na hoeveel jaar heb je je investering terugverdiend?

Je besluit staat vast: je gaat zonnepanelen op het dak van je woning leggen. Maar vóór je de eerste kilowatturen kunt produceren, moet je nog enkele stappen doorlopen … Zoals een installateur kiezen, de installatie zelf laten uitvoeren, een verzekering nemen, de installatie in gebruik nemen, het contract met je energieleverancier laten aanpassen en het onderhoud van je panelen regelen. Wij leggen je graag uit hoe je dat aanpakt om alles vlot te laten verlopen.

Download onze gids voor alle antwoorden

Zet meteen ook de volgende stap: ontdek onze gids over thuisbatterijen, een uitstekende manier om je zelfverbruik te verhogen!