Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Alles over je nieuwe Flow Pro contract

Je contractvoorwaarden worden binnenkort gewijzigd. Je Flow Pro contract van onbepaalde duur wordt omgezet naar een contract van bepaalde duur met duurtijd van 1 jaar. Hierbij zal je prijsformule worden aangepast aan de marktomstandigheden. De wijziging betreft enkel de voorwaarden. Je behoudt je variabele contract, Flow Pro. We begrijpen dat deze wijziging mogelijk enkele vragen oproept. Daarom hebben we alle info hier voor jou verzameld.​

Praktische info over je contract

Je behoudt je contract Flow Pro aan de huidige voorwaarden tot 28/02/2023. Vanaf 01/03/2023 zullen de nieuwe voorwaarden van kracht zijn.

Je hoeft hiervoor niets te doen. Je contract wordt automatisch omgezet.

Heb je nog vragen? Je kan ons contacteren op de Energielijn op 078 35 33 33.

Wat is de impact op mijn prijs?​

Wat zal mijn nieuwe prijs zijn aan deze voorwaarden? 

De nieuwe contractvoorwaarden voor Flow Pro gaan pas in vanaf maart 2023. Aangezien we prijsparameter voor maart 2023 nog niet kennen, is het vandaag niet mogelijk om al een berekening te maken van de geschatte jaarlijkse prijs voor Flow Pro. Deze zal gekend zijn op 2e werkdag van de maand maart  (Voor Flow Pro elektriciteit pas op 2e werkdag van april). 

 

We weten wel dat aan de prijzen van vandaag, de wijziging in contractvoorwaarden voor een gemiddeld verbruik op een stijging van zo’n 42€/maand (of 1 à 2 eurocent/kWh verschil met de vorige formule).

 

Kom meer te weten over hoe een variabele prijs precies werkt en hoe je gemakkelijk je eigen prijs per kWh kan berekenen op engie.be/variabeleprijspro.

 

Je prijs per kWh is ook beschikbaar op je klantenzone.

Is Flow Pro nog steeds een voordelig contract voor mij?​

Flow Pro is een contract met een variabele prijs die elke maand wijzigt. Bij dalende marktprijzen daalt je prijs, bij stijgende prijzen stijgt je prijs. Je kan de prijs van je Flow Pro-contract hier vergelijken met onze andere contracten.

Wat met mijn voorschot en factuur?

Moet ik mijn voorschot aanpassen?​

Wat gebeurt er op mijn afrekening? ​

Wanneer je contract verdergezet wordt, ontvang je geen afrekening. Er is dus ook geen opname van je meterstanden nodig.

Op je volgende jaarafrekening zal het verbruik VOOR de verderzetting van je contract, worden gefactureerd aan de prijs met de oude formule en het verbruik NA de verderzetting van je contract, aan de prijs met de nieuwe formule.​

Om te bepalen hoeveel je maandelijks hebt verbruikt, verdelen we je jaarlijkse verbruik over de verschillende maanden op basis van een gemiddeld verbruiksprofiel, dat rekening houdt met een hoger verwarmingsverbruik in de wintermaanden.

Heb je een vraag?

Misschien staat je antwoord hier al tussen

Klopt het dat mijn prijs 3 of 4 maal hoger zal zijn?

arrow-right

Neen, de wijziging van de formule betekent een prijsverhoging van ongeveer 42€/maand met een gemiddeld gas- en elektriciteitsverbruik. Flow blijft een variabel contract met dezelfde indexatieparameter. ​En net zoals vóór de wijziging van de formule, zal uw prijs nog steeds vooral veranderen door deze indexatieparameter, die de prijsevoluties op de markt volgt.


Hoe komt het dat de prijzen zo stijgen?

arrow-right

Sinds begin 2022 zijn de gas- en elektriciteitsprijzen op de Europese groothandelsmarkten verdrie- of zelfs verviervoudigd en vertonen zij een ongekende volatiliteit. Dit nadat er in 2021 al een stijgende trend was na de historisch lage prijzen van 2020 tijdens de coronacrisis. Deze prijsstijgingen hebben een impact op de energiefacturen van consumenten en bedrijven in heel Europa, ongeacht wie hun energieleverancier is.


Moet ik iets doen om het nieuwe contract te bevestigen?

arrow-right
Nee, je hoeft hiervoor niks te doen. Wanneer je contract afloopt, zal het automatisch verdergezet worden met de nieuwe formule​.

Hoe wordt de variabele prijs berekend aan de hand van de prijsformule?

arrow-right

Je kan perfect zelf je variabele prijs berekenen aan de hand van je prijsformule. Je dient hiervoor enkel de waarde van je indexatieparameter (bv. EPEX DAM / TTF101) op te zoeken op engie.be/parameterspro.

 

Door de waarde van de maand in te vullen in je formule en de correcte wiskunderegels toe te passen (dus eerst vermenigvuldigen en dan pas optellen), kom je op de prijs/kWh van die maand (excl. btw). Je kan de berekeningswijze nog eens in detail herbekijken op engie.be/variabeleprijspro