Wat zal de impact op mijn factuur zijn?

Indien je al zonnepanelen hebt zal de overstap van het systeem met terugdraaiende teller naar het systeem met injectietarief invloed hebben op je afrekening. Zodra het systeem met injectietarief van toepassing is voor jou (en zodra je een digitale meter hebt) zal je volgens onze eerste berekeningen op basis van een gemiddeld verbruik een toename tot 140€ op je jaarafrekening* merken. Om deze toename zoveel mogelijk te beperken raden we je aan je zelfverbruik te verhogen (dus door je elektriciteit onmiddellijk te verbruiken op het moment van productie, bijvoorbeeld door je elektrische toestellen die veel verbruiken overdag aan te zetten of je elektrische wagen op te laden). We raden je ook aan om de installatie van een thuisbatterij te overwegen, zodat je je eigen elektriciteit kan opslaan en gebruiken wanneer er geen productie is.

Indien je onlangs zonnepanelen hebt geplaatst, mag je erop vertrouwen dat dit een voordelige besparing blijft, ook al is je besparing op je jaarafrekening verminderd.

*Berekening op basis van een klant met een contract EASYFIXED1 met een verbruik van 3500 kWh per jaar en een installatie van 4 kWp.

Veelgestelde vragen