Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

De verlenging van je contract

Je hebt een contract met variabele prijs dat binnenkort afloopt en daarna zal worden verdergezet voor een periode van 1 jaar. De prijsformule van je contract zal worden herzien. De wijziging betreft enkel de prijsformule, je behoudt dus bij de automatische hernieuwing van je contract een variabel contract. We begrijpen dat deze wijziging mogelijk enkele vragen oproept. Daarom hebben we alle info hier voor jou verzameld.​

Praktische info over je contractverlenging

Om je tijdig en correct te informeren, krijg je de informatie over je contractverlenging al 2 maanden voor de afloop van je bestaande contract. Je behoudt dus je bestaande contract en prijs tot wanneer het afloopt.

 

Wanneer je huidige contract afloopt, wordt het automatisch verdergezet. Je hoeft hiervoor niets te doen. Alle informatie over dit contract en wanneer het precies ingaat, kan je raadplegen op je klantenzone.

Heb je nog vragen? Je kan ons contacteren op de Energielijn op 078 35 33 33.

Wat is de impact op mijn prijs?​

Waarom wijzigt de prijsformule?

Onze prijsformules waren niet meer aangepast aan de huidige marktsituatie en werden daarom herzien.

Hoe wordt mijn variabele prijs berekend?​

Je prijs volgt de evolutie op de markt. Bij dalende marktprijzen daalt je prijs, bij stijgende prijzen stijgt je prijs. Dus ook na de wijziging van formule zal je prijs elke maand of trimester wijzigen.​

 

Lees meer over hoe een variabele prijs in elkaar zit en ontdek hoe je eenvoudig zelf je prijs per kWh kan berekenen op engie.be/variabeleprijs.

Je prijs per kWh is ook beschikbaar op je klantenzone als je een Easy, Flow of Direct contract hebt.

Wat met mijn voorschot en factuur?

Moet ik mijn voorschot aanpassen?​

Wat gebeurt er op mijn afrekening? ​

Wanneer je contract verdergezet wordt, ontvang je geen afrekening. Er is dus ook geen opname van je meterstanden nodig.

Op je volgende jaarafrekening zal het verbruik VOOR de verderzetting van je contract, worden gefactureerd aan de prijs met de oude formule en het verbruik NA de verderzetting van je contract, aan de prijs met de nieuwe formule.​

Om te bepalen hoeveel je maandelijks hebt verbruikt, verdelen we je jaarlijkse verbruik over de verschillende maanden op basis van een gemiddeld verbruiksprofiel, dat rekening houdt met een hoger verwarmingsverbruik in de wintermaanden.

Heb je een vraag?

Misschien staat je antwoord hier al tussen

Moet ik iets doen om het nieuwe contract te bevestigen?

Nee, je hoeft hiervoor niks te doen. Wanneer je contract afloopt, zal het automatisch verdergezet worden met de nieuwe formule​.

Ik heb een Easy variabel contract en de indexatieparameters in de nieuwe prijsformules zijn gewijzigd van 103 naar 101. Wat houdt dit in?

De indexatieparameters Endex103 en TTF103 wijzen op een trimestriële indexatie van de prijs.
De indexatieparameters Endex101 en ZTP101 betekenen dat je prijs elke maand verandert. Deze is aan het begin van de maand bekend voor de lopende periode. Dit betekent dat je prijs de evolutie van de markt nauw volgt. Als de prijzen dalen, profiteer je dus onmiddellijk van deze prijsdaling.


Ik heb een Flow variabel contract en de indexatieparameter in de nieuwe prijsformule voor aardgas is gewijzigd van TTF 101 (Heren) naar ZTP DAM. Wat houdt dit in?

De indexatieparameter ZTP DAM is gebaseerd op een maandelijks gemiddelde van de dagelijkse quoteringen op de ‘European Spot Gas Markets’ in de maand van levering.
De indexatieparameter TTF101 (Heren) is gebaseerd op het rekenkundige gemiddelde van de dagelijkse ‘settlement’ prijzen TTF ICE Endex gedurende de maand voorafgaand aan de maand van levering.
Dit betekent dat je nieuwe prijs de evolutie van de markt nauw volgt. Als de prijzen dalen, profiteer je dus onmiddellijk van deze prijsdaling.