Wat je beter niet toevertrouwt aan een verhuisfirma

Dozen, een zetel of een koelkast kan je makkelijk overlaten aan de goede zorgen van een verhuisfirma, maar sommige andere zaken verhuis je dan weer beter zelf.
Laetitia M.
23/03/2017 |

Let op hoe je belangrijke documenten verhuist

Bankpapieren, medische dossiers, arbeidsovereenkomsten, paspoorten, diploma’s, … stop je in een of twee dozen die je zelf verhuist. Tijdens een verhuis bestaat de kans dat je net die doos niet meteen terugvindt. Dit zijn alle vragen die je aan je verhuisfirma moet stellen om goed voorbereid te zijn op alle situaties.

Draag zelf zorg voor je huisdieren

Verhuisfirma’s nemen geen dieren mee. Kan je je voorstellen dat Max of Minoes urenlang in een verhuiswagen opgesloten zitten? Niet dus! Zorg ervoor dat ze de dag van de verhuis niet voor de voeten lopen en dat ze niet urenlang in je auto moeten blijven zitten.

Laat knuffels nooit in of tussen de dozen rondslingeren

Als er iets is dat je niet aan om het even wie mag meegeven en niet in verhuisdozen mag stoppen, dan zijn het wel de knuffels van je kinderen. Want wie op het einde van de dag dit kostbare accessoire niet tevoorschijn kan toveren, krijgt wellicht te maken met een crisis!

Kunstwerken verdienden aangepast transport

Die steendruk van Dali of een mooi en waardevol erfstuk van je grootouders stop je niet tussen twee dozen in een verhuiswagen. Het vervoer ervan kan je overlaten aan firma’s die gespecialiseerd zijn in het verpakken, behandelen en vervoeren van kunstwerken.

Spring discreet om met je juwelen

Juwelen verhuis je beter zelf, dat is veiliger. Als je ze toch met de verhuisfirma meegeeft, vermeld dan niet op de doos dat het om “juwelen” gaat. Maak ook een lijst op van alle sieraden, neem er een foto van en schrijf op de keerzijde van elke foto hoeveel ze waard zijn. Niet indien mogelijk de aankoopfactuur vast aan de foto. Ga ook na of ze verzekerd zijn, je weet immers maar nooit …

Denk aan een survival kit

Houd je pyjama en het nodige toiletgerief bij de hand, zodat je er ‘s avonds niet meer naar op zoek moet. Ook beddengoed en je dagelijkse medicatie hou je beter in de buurt. En een lekker flesje om te toasten op de geslaagde verhuis kan ook fijn zijn.

Hoe beleven je kinderen de verhuizing?

De dag van de verhuizing bezorgt kinderen vaak stress. Je wilt niet dat ze de hele tijd aan je hoofd zeuren, maar je kunt ze ook niet meegeven met de verhuisfirma! Zorg er dus voor dat ze die dag bij grootouders of een babysit terechtkunnen voor een activiteit ver weg van de verhuisdozen.