Hoe de slimme deurbel Ring installeren?

We vroegen ons af of het moeilijk is om de slimme deurbel Ring te installeren en namen de proef op de som. Een korte presentatie en video.
Daphné C.
01/03/2017 |

Dankzij de deurbel Ring weet je meteen wie er voor de deur staat. Inderdaad, of je nu thuis bent of niet, je ziet het gewoon op je smartphone! En dat is slechts één van de 5 voordelen van Ring, de slimme deurbel. Maar is de installatie van Ring wel zo eenvoudig als beweerd wordt? We zochten het voor je uit. Het resultaat? Kijk zelf maar …

Wil je zelf aan de slag gaan? We begeleiden je stap voor stap.

Ring installeren in 5 stappen

Zoals je kunt zien in de video, is de installatie (bijna) kinderspel. Alles wat je nodig hebt (een schroevendraaier, een boortje en zelfs een waterpas), zit dan ook in de doos voor een vlekkeloze installatie.

1. De mobiele app installeren

De app is beschikbaar voor iPhone/iPad, Android, Windows 10 en macOS. Je kunt ze dus ook op je pc installeren.

2. Een gebruikersaccount aanmaken

Om Ring via de app te configureren, moet je eerst een gratis account aanmaken. Je kiest de bel in het configuratiemenu en geeft ze een naam. Dan geef je het fysieke adres in op de kaart.

3. Nagaan waar bij de voordeur je Ring gaat installeren

Heel belangrijk, want het wifi-signaal moet beschikbaar zijn op de gekozen plek. Je hebt niet noodzakelijk draden of een stopcontact nodig. De batterij van Ring gaat na één laadbeurt tot een jaar mee. Daarna kan je ze verwijderen en opladen via een meegeleverde kabel – dezelfde als bij Samsung- en andere Android-toestellen.

4. Ring installeren

Nu komt het gedeelte voor de echte doe-het-zelver: boren, schroeven en monteren. Gebruik de waterpas om de bel mooi recht te hangen.

5. Ring testen

Vraag aan een familielid om aan te bellen. Als alles goed gaat, krijg je de melding dat er net werd aangebeld. De video wordt rechtstreeks uitgezonden: je kan dus tegen elkaar praten.

Wil je ook zo’n slimme deurbel? Ring is beschikbaar op 50five.be voor 99€. Nu ook de 2de generatie van de slimme deurbel: Ring 2 (199€)