Je hoogstpersoonlijke sfeerverlichting met Philips Hue

Met het slimme Philips Hue-systeem creëer je op elk ogenblik je eigen sfeerverlichting en -kleur, afhankelijk van de gelegenheid of je gemoedstoestand. Wij leggen je graag uit hoe je dat doet.
Sébastien V.
02/03/2017 |

Het idee van Philips is eenvoudig, maar geniaal: Philips Hue is een ecosysteem van slimme lampen die met een netwerk zijn verbonden en die je op afstand bedient via mobiele apps of je computer.

Pas de verlichting aan je gemoedstoestand of het moment aan

Hue omvat diverse verlichtingsprogramma’s die overeenstemmen met een actie of gemoedstoestand: ontspanning, lezen, concentratie, zonsopgang of -ondergang. Deze programma’s zijn ontwikkeld om de biologische impact van licht op je lichaam, je concentratie en je gemoedstoestand te optimaliseren. Kies bijvoorbeeld het programma “Lezen” en je krijgt niet te helder, niet te donker licht. “Ontspanning” zorgt voor een zachte, rustgevende gloed. “Stimulatie” dompelt je onder in een levendige en dynamische lichtsfeer en geeft je energie. Komt vooral ’s ochtends goed van pas!

Ontdek ook deze 8 originele toepassingen van Philips Hue-lampen.

Een ruim kleurenpalet

 

Ben je kunstzinnig aangelegd? Dan kun je je door je eigen foto’s laten inspireren om persoonlijke stemmingen te creëren. Je kiest een foto in de app of in de fotoalbum van je smartphone en je gebruikt die als palet. De lampen veranderen onmiddellijk van kleur. Als je die foto dan bijvoorbeeld naar je televisie stuurt, krijg je een perfecte synchronisatie.

Heb je al een Apple Watch? Dan kun je Philips Hue ook met je slimme horloge bedienen.

Apps in overvloed

 

Er bestaan meer dan 200 mobiele apps voor iPhone, iPad, Kindle, Android, en Windows Phone, allemaal speciaal voor Philips Hue.

Wil je enkele voorbeelden? Het eerste is Ambilight. Dit systeem synchroniseert de verlichting met de kleuren van je Ambilight-televisietoestel en met de sfeer van het programma dat je bekijkt, zodat je als het ware ondergedompeld wordt in de actie. Organiseer je een feestje? De app Hue Disco verandert je woonkamer in een bruisende dansvloer.

Wil je meer weten over dit slimme verlichtingssysteem dat je helemaal op jouw smaak kunt afstemmen?