4 goede redenen om onze Smart app te downloaden

Meer dan 120 000! Zoveel ENGIE klanten met een digitale meter in Vlaanderen hebben onze Smart app ondertussen geactiveerd. Daar zijn een aantal goede redenen voor. We zetten alle voordelen voor je op een rij.
Christophe Rochez
10/02/2023 |

Je energieverbruik en je factuur altijd bij de hand hebben, het kan! Doe zoals meer dan 110 000 ENGIE klanten die in Vlaanderen wonen en een digitale meter hebben: activeer de Smart app van ENGIE. De volgende 4 onmisbare voordelen van deze app kunnen je vast overtuigen!

1. Je weet exact hoeveel je verbruikt

In de huidige energiemarkt is het essentieel om  te weten hoeveel je verbruikt. Met de Smart app van ENGIE is dat heel eenvoudig! De app toont je immers in één oogopslag alles wat je moet weten over je verbruik, per uur, dag, maand en jaar, in euro’s en kWh.

Je bepaalt zelf tot op welk detailniveau je de gegevens wilt bekijken. Dat maakt het makkelijk om dagen, maanden en seizoenen met elkaar te vergelijken. Zo zie je onmiddellijk of je verbruik is gedaald, gestegen of gelijk gebleven. Zie je pieken in je verbruik tijdens bepaalde uren of dagen? Dan kan je  terugdenken  aan welke energieverslindende toestellen je op dat moment aan had staan. Kortom, dit is een onmisbare app als je wilt besparen op je energieverbruik of bewuster omgaan met energie!

2. Je weet precies hoeveel je gaat betalen

De Smart app van ENGIE stelt je ook in staat om het hele jaar door je energiefactuur te raadplegen. In de praktijk toont de app je hoeveel je al hebt verbruikt tot vandaag en vervolgens maakt ENGIE een raming van hoeveel je nog gaat verbruiken tot aan je jaarafrekening, uitgedrukt in euro’s.

En wat nog beter is: de app vertelt je ook duidelijk of de maandelijkse voorschotten die je betaalt nog overeenstemmen met je verwachte jaarafrekening. Is dat niet het geval, dan adviseren we je om je voorschot te verlagen of verhogen, geheel vrijblijvend. Je kan je voorschot meteen in de app aanpassen in 2 klikken.

Dit zeggen onze klanten …

“Met de Smart app zie ik perfect hoeveel ik verbruik en welke voorschotten ik al heb betaald. Zo sta ik aan het einde van mijn contract nooit voor verrassingen”
– Lieve V.

3. Een persoonlijke kijk op al je info

Alle bedragen die je in de Smart app ziet zijn berekend op basis van jouw contract met ENGIE. Zo krijg je een betrouwbaar en helder beeld van je verbruik en je factuur, uitgedrukt in euro’s. En als kers op de taart: je kunt de app ook vragen om je meldingen te sturen en zelfs welke meldingen, afhankelijk van wat jij nodig vindt. Je ziet dus alleen de informatie die jij relevant vindt!

Dit zeggen onze klanten …

“Ik zie onmiddellijk hoeveel ik verbruik en wat me dat gaat kosten, op basis van mijn contract”
– Marc M.

4. Een heel overzichtelijke en eenvoudige app

Steeds meer klanten zeggen ons spontaan hoe gebruiksvriendelijk onze Smart app is. Alle informatie is heel begrijpelijk en overzichtelijk weergegeven. Dat is meteen de reden waarom onze klanten de app blijven gebruiken. 47% van onze klanten raadpleegt hun verbruik minstens één keer per week op de Smart app. En 80% van onze klanten gebruikt de app 3 maanden nadat ze die hebben gedownload nog altijd!

Wil jij ook je verbruik opvolgen en op voorhand weten hoeveel je factuur zal bedragen? Onze Smart app is volledig gratis: je hoeft alleen maar je store te kiezen door op één van de volgende links te klikken:

Lees je deze blog op je computer? Scan dan de QR-code en volg de link!