Elektrisch rijden: kies voor een energietarief op maat, met extra besparingen

Is je keuze gevallen op een elektrische auto? Dan biedt ENGIE je precies wat je nodig hebt met een energiepakket dat is afgestemd op de behoeften van elk type bestuurder! Een gratis slimme app laat je bovendien zorgeloos opladen en mooie besparingen boeken.
Suzanne M.
10/07/2023 |

Je keuze voor een elektrische wagen betekent dat je milieuvriendelijker rijdt. Maar ook dat je vanaf nu je auto zal opladen, bijvoorbeeld bij je thuis. Daardoor zal je totale elektriciteitsverbruik stijgen. Overstappen op groene mobiliteit betekent anders omgaan met energie en zelfs een andere levenswijze. En omdat je energiebehoeften en -gebruik evolueren, heeft ENGIE het nieuwe Drive-aanbod ontwikkeld voor iedereen die elektrisch rijdt. Bij deze aangepaste energiepakketten hoort ook een gratis slimme app om in alle gemoedsrust je voertuig op te laden en zoveel mogelijk te besparen op je energiekosten.

3 formules, één voor elk profiel

Geen twee bestuurders gebruiken hun elektrische auto op dezelfde manier en dus heeft ENGIE ook 3 verschillende pakketten ontwikkeld voor al wie regelmatig thuis oplaadt. Wat ze gemeen hebben? Een voordelig tarief, de betaling voor intelligent opladen en 100% groene Belgische elektriciteit voor je wagen en je woning! En als kers op de taart: de ENGIE Drive App zorgt ervoor dat je auto automatisch op het “juiste moment” oplaadt – tijdens de uren dat je energie het goedkoopst is. Dit geeft je inzicht of je reële laadkosten en een optimale planning van je laadsessies. Lees hieronder hoe dat in elkaar zit …

Het pakket Drive Vast: je energiebudget onder controle

Met dit pakket ben je een heel jaar zeker van een vast tarief. Met andere woorden: je laadt je auto zorgeloos op, want je bent de hele periode beschermd tegen prijsschommelingen. Met Drive Vast van ENGIE kies je dus voor zekerheid én blijf je voordelen genieten. Want ook voor jou geldt er een gunstig tarief tijdens de daluren, dus ’s nachts en in het weekend.

Goed nieuws voor klanten met een meter met één telwerk (normaal tarief): ook voor hen is Drive een voordelige optie.

En er is nog meer: je krijgt 100% Belgische groene stroom, die uitsluitend is opgewekt met hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind, water van een stuwmeer, hout, biomassaverbranding en aardwarmte.

Kortom:

 • Je prijs verandert niet gedurende 1 jaar
 • Je geniet een voordeliger tarief tijdens de daluren
 • Je houdt je energiebudget onder controle
 • Je laadt je auto thuis op met 100% groene en Belgische elektriciteit

2. Het pakket Drive Variabel: competitief tarief

Wie elektrisch rijdt, kan ook kiezen voor het pakket Drive Variabel van ENGIE, met een scherp variabel tarief dat maandelijks de marktevolutie volgt. Dit betekent dat je tarief elke maand wordt aangepast om zo competitief mogelijk te blijven.

Net zoals bij Drive Vast heb je er alle belang bij om je auto tijdens de daluren op te laden, dus ’s nachts en in het weekend. En ook met deze formule laad je op met 100% groene elektriciteit.

Kortom:

 • Je prijs wordt maandelijks aangepast om de marktevolutie te volgen.
 • Je geniet een voordeliger tarief tijdens de daluren.
 • Je laadt je auto thuis op met 100% groene elektriciteit.

Waarom de Drive App samen met de pakketten Drive Vast en Variabel gebruiken?

De slimme Drive App van ENGIE, die zowel bij een vast als een variabel tarief beschikbaar is en die je als ENGIE klant gratis kan gebruiken, is je beste bondgenoot om in alle gemoedsrust te besparen. De app biedt je immers de functie “slim laden”, een duidelijk overzicht over al je oplaadkosten en nog andere voordelen.

 • De functie “slim laden”

De Drive App zorgt ervoor dat je wagen elke keer automatisch zo efficiënt en goedkoop mogelijk wordt opgeladen. De app plant immers je oplaadsessies om maximaal te profiteren van het voordeligere tarief in de daluren. Je bent dus zeker dat je altijd de laagste prijs betaalt, terwijl de app slim rekening houdt met de momenten waarop je auto opgeladen moet zijn.
 

 • Duidelijk beeld van je reëel oplaadkosten

Je krijgt rechtstreeks op je smartphone een volledig en helder beeld van je werkelijke kosten van elke thuislaadsessie. Het is direct gekoppeld aan je contract, dus het is een reëel zicht op je laadkosten. Met de Drive App hou je dus je energiekosten veel beter in de hand!

 • Tegoed per geladen kWh

Als je over een Drive-energiecontract beschikt, verdien je zelfs geld aan elke kilowattuur die je slim laadt met de Drive App. Je bouwt immers een tegoed op tegen een tarief van 1,5 eurocent per kilowattuur in de stand “slim opladen”. Je opgebouwde tegoed wordt rechtstreeks 

3. Het Dynamic-pakket: marktprijzen

Als je in Vlaanderen woont en over een digitale elektriciteitsmeter beschikt, heb je ook toegang tot deze formule. Met het Dynamic-pakket van ENGIE profiteer je dan van de elektriciteitsprijs van de dag, die zelfs per uur wordt aangepast om rekening te houden met de marktprijs. 

Dit is het ideale pakket als je de periodes waarin je auto oplaadt flexibel genoeg kunt kiezen om de (duurdere) piekuren te vermijden. Als je zoveel mogelijk oplaadt tijdens de goedkoopste uren, beperk je de oplaadkosten en valt je factuur voordeliger uit.

Vergeet ook niet dat de Drive App perfect samengaat met het Dynamic-tarief, aangezien de functie “slim laden” je helpt om automatisch tijdens de voordeligste uren op te laden. Maar een tegoed opbouwen met de functie “slim laden” is niet mogelijk met het Dynamic-tarief.

Ten slotte is het Dynamic-pakket ook interessant als je een stuurbare warmtepomp hebt laten installeren. Want als je ook dit apparaat programmeert om tijdens de voordeligste uren te werken, dalen je elektriciteitskosten nog meer.

Kortom

 • Je betaalt je energie volgens de marktprijzen, die uur per uur worden aangepast en een dag op voorhand worden gepubliceerd.
 • Alleen beschikbaar voor wie in Vlaanderen over een digitale meter beschikt.

3 tips om nog meer te besparen