Elektrische mobiliteit, iets voor jou? Doe de test!

Elektrische mobiliteit is een van de grootste uitdagingen voor een groenere toekomst, met minder CO2. Maar dat ook toepassen, doe je niet zomaar. Ben jij er klaar voor? Ontdek het met de 6 vragen van onze test!
Isabelle V.
02/09/2021 |

Doe de test: ben jij klaar voor elektrische mobiliteit?

Beter omgaan met mobiliteit, daar denk je zeker over na. Want vanuit een energieoogpunt is de auto een grote uitgavenpost. En als hij ook nog eens een verbrandingsmotor onder de motorkap heeft, is het niet meteen het meest groene transportmiddel...

Een alternatief: elektrische mobiliteit. Een elektrische auto, uiteraard. Maar waarom ook niet overschakelen op een elektrische fiets, of een elektrische scooter of autoped aankopen? En de elektrische fiets, scooter en/of autoped combineren met het openbaar vervoer (bus, trein, carpoolen…).

Factoren om rekening mee te houden

Je begint niet zomaar aan elektrische mobiliteit. Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden:
– Wat met je woonwerktraject?
– Leg je vaak lange afstanden af?
– Rij je vooral in de stad rond of gebruik je de autostrade?
– Is de trajectduur voor jou belangrijk?
– Is het mogelijk om thuis een laadpaal te installeren (buiten of in je garage)?
– Is er op het werk een oplaadstation beschikbaar of krijg je een oplaadkaart als voordeel in natura?

Bij elektrische mobiliteit moet je ook goed organiseren. In het bijzonder voor het opladen van de batterijen. Dit kun je ook doornemen: Elektrische auto’s: 5 vooroordelen ontkracht, en vooral de prijs dan. Of nog, Hoe een elektrische fiets kiezen!

Aan de hand van deze kleine simulatie ontdek je wat jouw ‘mobiliteitsprofiel van de toekomst’ is en kom je te weten of elektrische mobiliteit iets voor jou is.