Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Geniet nog langer van je zonnepanelen met de uitgebreide garanties van ENGIE

Ik wil een offerte

Met de 4 unieke garanties van ENGIE kan je gerust zijn

Meer info

Product:
20 tot 25
jaar garantie

Meer info

Installatie:
10 jaar garantie

Meer info

Meer info
Uitzonderlijk lange productgarantie
Aparte garantie op de installatie  
Vermogensgarantie op je panelen 

Zonnepanelen verliezen vermogen naarmate hun verbruik. Je krijgt daarom 25 jaar vermogensgarantie op je zonnepanelen. We houden de productie van je panelen in de gaten en wanneer het vermogen van een paneel sneller afneemt dan verwacht, krijg je een nieuw paneel.  

Bekijk enkele blogartikels
Veelgestelde vragen over garanties voor zonnepanelen 

Hebben zonnepanelen een onderhoud nodig?

In principe hebben zonnepanelen geen onderhoud nodig. Ze zijn zo gemaakt dat ze bestand zijn tegen harde wind, regen, sneeuw en zelfs hagel. Het kan wel nuttig zijn om de zonnepanelen soms schoon te maken, zeker wanneer je in de buurt van een fabriek woont. Dan kunnen je zonnepanelen sneller vuil worden dan normaal. Lees hier meer over het schoonmaken van zonnepanelen

Moet ik mijn zonnepanelen verzekeren?

Meestal kunnen je zonnepanelen mee verzekerd worden via de brandverzekering van je woning. Vraag het zeker na bij je verzekeringsagent.


Hoe kan ENGIE 10 jaar opbrengst garantie geven?

Wij gebruiken geavanceerde software om exact te berekenen hoeveel energie je zonnepanelen zullen produceren. Dit is afhankelijk van de oriëntatie van je dak, de schaduwen, je verbruik en het type zonnepanelen. Door de nauwkeurigheid van deze berekeningen durven wij de hoeveelheid energie voor 10 jaar te garanderen.

Wat als mijn zonnepanelen minder opbrengen?

Dan krijg je het verschil van onze partner Sungevity integraal gestort op je rekening. We berekenen dat bedrag op basis van de gemiddelde energieprijs gedurende het jaar waarin je panelen minder hebben opgebracht.

Is het weer in België geschikt voor zonnepanelen?

Misschien verwacht je het niet, maar het Belgische weer is geschikt voor zonnepanelen. Ze wekken namelijk niet alleen energie op op basis van zonnestraling maar produceren ook energie bij normaal daglicht. Zelfs als het bewolkt is.