Ik wil mijn voorschot aanpassen.

Je kan het bedrag van je voorschot zelf verhogen of verlagen volgens je huidige behoeften. 
We raden je wel aan het bedrag van je voorschot niet te veel te verlagen, dit om te vermijden dat je veel moet bijbetalen op je jaarafrekening.

Je kan zelf de voorkeursdag voor de facturatie kiezen. Deze wijziging geldt dan voor alle facturen en de facturatiedatum komt overeen met de uitgiftedatum van je facturen. Je ontvangt je facturen binnen 2-3 dagen na uitgifte via het gekozen kanaal (e-mail, zoomit of post). 

Als je een digitale meter hebt (die op afstand uitgelezen kan worden), dan kan je ervoor kiezen om de frequentie van je afrekening te wijzigen, en zo maandelijks een afrekening voor gas en elektriciteit te krijgen. Je zal dan elke maand betalen voor het werkelijke verbruik van die maand. 
Opgelet, dit betekent ook dat je facturen tijdens de wintermaanden waarschijnlijk veel hoger zullen zijn dan tijdens de zomermaanden, aangezien het verbruik – voornamelijk van gas – in de winter veel hoger ligt. Dit in tegenstelling tot een gewone voorschotfactuur, waar je kosten gelijk verdeeld worden over het jaar en je dus elke maand hetzelfde bedrag betaalt. Meer informatie hierover vind je hier.

Je voorschot aanpassen

Veelgestelde vragen