Wat is het beste contract dat ik kan nemen?

Indien je nog een vast contract hebt, raden we je aan dit te houden en het zo lang mogelijk te laten lopen. 
Vandaag bieden we in de huidige marktcontext nog 3 types van variabele (= indexed) contracten aan: Easy Variabel, Direct Variabel en Flow Variabel. 

Onze variabele contracten houden elk een ander niveau van risico in. Welk variabel contract je best kiest, hangt dus af van het risico dat je bereid bent te nemen in de huidige marktcontext:

(1) Easy Variabel: laagste risico. Dankzij de trimesteriële wijzing van de prijzen, geniet je van de meest stabiele prijs. Dus geen prijsstijgingen gedurende de 3 maanden van het trimester. Daarnaast kies je voor de hoogste zekerheid. De prijs is op voorhand gekend voor het hele trimester (= Forward parameter). Je komt op het einde van het trimester dus niet voor verrassingen te staan.

(2) Flow Variabel: gemiddeld risico. Prijsschommelingen zijn sneller voelbaar door de maandelijkse wijziging van de prijzen. Daarnaast kies je voor gemiddelde zekerheid. De gasprijs is op voorhand gekend voor de huidige maand (= Forward parameter). Voor elektriciteit is de prijs pas gekend is op het einde van de maand waardoor je dus niet op voorhand weet welke prijs je mag verwachten voor het einde van de maand (= Spot parameter). 

(3) Direct Variabel: hoogste riscio. Prijsschommelingen zijn snel voelbaar door de maandelijkse wijziging van de prijzen. Daarnaast kies je voor een lage zekerheid: de prijs van beide energieën (gas en elektriciteit)  is pas gekend op het einde van de maand (= Spot parameter). Prijsstijgingen tijdens de huidige maand worden dus meteen doorgerekend, wat voor onaangename verrassingen kan zorgen. Let wel, dit is een contract met uitsluitend een online service. Dit betekent dat je je facturen enkel per e-mail ontvangt en enkel online contact met ons kan opnemen.

Wil je de prijzen van onze verschillende contracten vergelijken? Hier vind je onze prijsfiches.
Wil je je contract aanpassen? Gebruik dan deze link.
Indien je een ander contract kiest, raden we je aan dit aan te passen op de dag waarop je wilt dat je nieuw contract start.