Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Bouw mee aan een groenere toekomst!

Om de toekomst van onze planeet veilig te stellen, moeten we samen inzetten op een daling van onze CO2-uitstoot. Denk je dat jouw inspanningen weinig of geen impact hebben? Niks is minder waar: samen kunnen we het verschil maken!

Onze groene stroom: 100% Belgisch

windmill
Windenergie
Onze 216 windmolens produceren tegen einde 2020 voldoende windenergie om 330 000 gezinnen een jaar lang van stroom te voorzien. Tegen 2030 zal de productie bijna verdubbelen.
water-waves
Waterkracht
De spaarbekkencentrale van Coo produceert al 50 jaar lang groene energie. Daarnaast baten we nog 8 rivier- en stuwdamcentrales uit in het zuidoosten van België.
green-energy

Biomassa

In onze biomassacentrale in Rodenhuize worden houtpellets verbrand om elektriciteit te produceren. De verbranding van biomassa geldt als CO2-neutraal.

solar-energy

Zonnepanelen

We investeren in de  zonnepaneleninstallaties van heel wat bedrijven. Deze bedrijven produceren zo hun eigen groene stroom en worden na 10 jaar eigenaar van de installatie.

In 3 stappen samen naar minder CO2

vakman electrabel
Groene stroom, voor 100% geproduceerd in België
485.000 van onze klanten kozen vandaag al voor groene stroom. Deze groene stroom wordt 100% lokaal geproduceerd door onze 216 windmolens, onze biomassacentrale en onze 10 waterkrachtcentrales. Daarmee zijn we de grootste producent van groene stroom in België. Het is onze ambitie om ons groen productiepark in de komende jaren verder uit te breiden.
vakman electrabel
Zonnepanelen voor iedereen
Wil je een stapje verder gaan? Dan kan je ervoor kiezen zelf je groene stroom te produceren met zonnepanelen. Onze experten nemen de tijd om je wensen en vragen samen te overlopen en je te begeleiden van offerte tot plaatsing. Ook voor mensen met een beperkt budget bieden we oplossingen. Bekijk ons aanbod.
vakman electrabel
We helpen je om minder te verbruiken
Hoe minder gas en elektriciteit je verbruikt, hoe lager je CO2-voetafdruk. Van kleine acties om bv. sluimerverbruik bij je thuis in te perken tot investeringen in goede dakisolatie of een energiezuinige verwarmingsketel, we helpen je graag met het gepaste advies. Je vindt heel wat tips terug op onze blog.

Heb je een vraag?

Misschien staat het antwoord hier al tussen.

Waarom heeft ENGIE naast groene stroom ook nog kerncentrales?

arrow-right
Groene energie is niet continue beschikbaar: windturbines draaien alleen wanneer het waait, zonnepanelen leveren enkel stroom wanneer de zon schijnt. Vandaag is er daardoor niet voldoende stroom om op elk moment te voorzien in de volledige energievoorziening in België. Daarom hebben we vandaag ook nog kerncentrales. Een van de voordelen van deze centrales, is dat ze geen CO2 uitstoten. Het federale Parlement van België buigt zich over het voortbestaan of de stillegging van de kerncentrales op het Belgische grondgebied. Volgens de huidige beslissingen zal geen enkele van de 7 reactoren na 2025 nog operationeel zijn. In tussentijd werken wij verder aan de uitbreiding van ons groen productiepark. 

Leveren alle leveranciers groene energie die geproduceerd wordt in België?

arrow-right
Nee, niet alle Belgische leveranciers produceren groene energie, sommige kopen certificaten van oorsprongsgarantie bij andere producenten in België of Europa. Wij produceren onze groene stroom zelf in België en garanderen dus dat onze groene elektriciteit 100% groen en 100% Belgisch is.