ENGIE behoudt 5 sterren in de Servicecheck van de VREG
De V-test vergelijkt energieleveranciers
Een energieleverancier kiezen kan best voor wat vragen zorgen. Kies je voor groene of grijze stroom? Een vast of een variabel tarief? Wat als je zonnepanelen hebt? Kies je bij een verhuis en overname best voor dezelfde of een andere leverancier?
Het belangrijkste is natuurlijk de prijs die je betaalt voor je energiekost. Hoe lager die is, hoe minder taksen je ook moet betalen dus hoe lager je factuur. Op de site van VREG kan je daarom de V-test doen. Je geeft je verbruik en je postcode in en je krijgt een vergelijking te zien van alle leveranciers.
Ook de klantenservice telt!
Uit onderzoek blijkt dat de dienstverlening van een energieleverancier op de tweede plaats, na de prijs dus, komt bij het kiezen van een nieuwe leverancier voor aardgas of elektriciteit in België.
En ook hier helpt de VREG een handje. Elk trimester onderzoekt de regulator hoe goed of slecht de leveranciers scoren aan de hand van een klachtenindicator. Die brengt in kaart hoeveel klachten er per 5.000 klanten binnenliepen bij de Federale Ombudsdienst of de VREG. Leveranciers met een klachtenindicator tussen 0 en 3 krijgen 5 sterren. De resultaten kan je checken op de site van VREG, bij de Servicecheck.
Hier is de nieuwste ranglijst (van het derde trimester 2018 tot en met het tweede trimester 2019) van alle leveranciers:We zijn blij dat we opnieuw 5 sterren kregen voor onze dienstverlening. We doen er immers alles aan om ervoor te zorgen dat onze klanten het goed hebben bij ons. En dat laten ze ons graag weten. Luc en Fabienne deden dat ook.
Wie is de VREG eigenlijk?
De 2 meest gestelde vragen over VREG zijn: wat is de VREG en wat doet de VREG? VREG staat voor Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt. Het is een dienst die de energiemarkt reguleert. Dat wilt zeggen dat ze technische regels opstellen voor netbeheerders en de distributienettarieven goedkeuren. Daarnaast houden ze toezicht op de markt en geven ze beleidsadvies.
Voor inwoners in Vlaanderen zijn ze ook een gids op de markt. De meest bekende tools zijn de V-test en de Servicecheck. Daarnaast beheren ze ook de groenestroom- en warmtekrachtcertificaten en de garanties van oorsprong die in Vlaanderen werden toegekend of ingevoerd. Eigenaars van zonnepanelen die meer dan 10 kW produceren, kunnen er hun garanties van oorsprong verkopen en hun groenestroomcertificaten raadplegen, verkopen of inleveren.
Ook de algemene voorwaarden van ENGIE worden erkend in Wallonië
Énergie Info Wallonie (EIW) vergeleek de algemene voorwaarden van Waalse elektriciteits- en gasleveranciers om na te gaan of deze 100% voldoen aan de geldende reglementering. Resultaat? ENGIE behaalde 9 groene lichten en geen enkel rood licht. We zijn daarmee de op een na beste leerling van de markt. Doelstelling: 10 groene lichten!