boxx installeren: snel en zonder breekwerk!

boxx installeren en zo je energieverbruik volgen en je verwarming programmeren, thuis of van op afstand met je smartphone. Extra troef? De installatie verloopt eenvoudiger en sneller dan je denkt. We leveren het bewijs!
Sébastien V.
27/10/2017 |

Met boxx kan je je energieverbruik opvolgen en beter begrijpen. Zonder twijfel wil jij dat ook. Maar … “is boxx wel compatibel met mijn verwarmingsketel?” vraag je je af. En “zijn er geen grote werkzaamheden nodig voor de installatie ervan?” Wees gerust, boxx installeren kan makkelijk en snel. Meer nog, je hoeft zelf helemaal niets te doen, zegt Peter Severs van ENGIE.

Is het waar dat er voor de installatie van boxx geen werkzaamheden nodig zijn?

Peter: “Dat klopt! boxx wordt verbonden met je bestaande verwarmingssysteem en je huidige meters via modules die aangesloten worden op je verwarmingsketel en de meters. Eenvoudiger kan haast niet. Het enige wat je nodig hebt, zijn stopcontacten. En zelfs als die er niet zijn, kan de technicus die boxx komt installeren, er plaatsen. Dat betekent dat je boxx kunt installeren wanneer je maar wilt en in alle woningen, recent of minder recent. ”

Moet je je ondanks alles toch geen andere verwarmingsketel aanschaffen?

Peter: “Nee, want boxx is compatibel met de meeste verwarmingssystemen. Er zijn uitzonderingen, maar die zijn zeldzaam (verwarming met verschillende circuits of warmtepomp bijvoorbeeld). De installateur controleert de compatibiliteit van boxx met het verwarmingssysteem nog voor hij ter plaatse komt en stelt – indien nodig – oplossingen voor die zijn aangepast aan jouw situatie. ”

Ja, maar er moeten toch nieuwe kabels worden getrokken …

Peter: “Niet noodzakelijk, want we hergebruiken de kabels van de vorige thermostaat met draad. Boren is dus niet nodig. ”


“boxx installeren kan zonder grote werkzaamheden en zonder je verwarmingsketel te vervangen!” Peter Severs, ENGIE

Dus het komt er eigenlijk op neer dat je boxx gewoon plaatst op de plaats van de vorige thermostaat?

Peter: “Heb je al een wandthermostaat, dan wordt boxx op dezelfde plaats geïnstalleerd. Maar je kan hem evengoed ergens anders installeren. In dat geval moeten wel de nodige werkzaamheden worden uitgevoerd om op die plek kabels te voorzien als die er nog niet zijn. ”

Kan ik boxx zelf installeren?

Peter: “boxx wordt altijd geplaatst door gekwalificeerde installateurs. De plaatsing is immers inbegrepen in de aankoopprijs. Zo kunnen eventuele problemen met de compatibiliteit, router, sensor of elektrische aansluiting meteen ter plaatse worden opgelost. Je hoeft dus zelf aan niets te denken! Bovendien volstaan 90 minuten voor de installatie van boxx en is het dus niet nodig om een hele dag verlof te nemen. En het moment waarop de installateur langskomt, kies je zelf. ”

Wordt boxx aangesloten op mijn meters of mijn verwarmingsketel?

Peter: “Op beide! boxx wordt aangesloten op je verwarmingsketel voor de slimme afstelling van je verwarming. Hij wordt ook verbonden met je meters voor een overzicht in realtime van je elektriciteits- en gasverbruik. Daarin maakt hij het verschil en mag hij zich terecht een superslimme thermostaat noemen!”