Verhuren via Airbnb, maar dan origineel én slim

Je Airbnb woning origineel, comfortabel en veilig maken? Dat kan met slimme producten. Airbnb moedigt het zelfs aan. Een korte handleiding om je woning helemaal slim te maken.
Daphné C.
15/03/2017 |

Airbnb woningen trokken vorig jaar in België bijna 100.000 reizigers aan. De nieuwe uitdaging voor eigenaars om toeristen te overtuigen? Meer comfortabele, veilige en originele diensten aanbieden. En dat is precies wat slimme producten doen.

Airbnb moedigt de installatie van slimme producten aan

In België en de rest van de wereld raadt Airbnb eigenaars aan om slimme producten te installeren. Waarom?

> om het in- en uitchecken te vergemakkelijken
> om de levensomstandigheden in de woning te verbeteren
> om energie te besparen
> om de veiligheid te verhogen
> om je woning aantrekkelijker te maken

De leider op het vlak van collaboratief toerisme gaat zelfs steeds vaker partnerschappen aan met fabrikanten van slimme producten om kortingen aan te bieden aan gastheren en gastvrouwen die hun woning hiermee willen uitrusten (momenteel vooral in de Verenigde Staten). Over welke slimme producten gaat het? Slimme thermostaten, geconnecteerde sloten of beveiligingscamera’s voor binnen.

Een slimme thermostaat in je Airbnb woning

Het voordeel van een slimme thermostaat in je Airbnb? Je kan de woning verwarmen of afkoelen nog voor je gasten toekomen en hen dus in optimale omstandigheden ontvangen.

Je gasten hebben je Airbnb verlaten, maar zijn vergeten om de verwarming uit te zetten of een lamp uit te doen en je kan er zelf niet meteen naartoe? Geen probleem! Met boxx, het digitale brein van je woning, doe je dat gewoon op afstand.

Ontdek onze 7 criteria om een slimme thermostaat te kiezen. Of lees onze vergelijkingsgids van slimme thermostaten.

Een Airbnb met geconnecteerd slot

Erg in trek bij eigenaars in de Airbnb community, maar ook uitermate handig voor reizigers die in de vroege of late uurtjes willen inchecken: een geconnecteerd slot. Zet deze troef zeker in je zoekertje. Zo spring je er meteen uit en wordt je Airbnb een pak interessanter!

Extra voordeel van een geconnecteerd slot: met sommige modellen kan je tijdelijke codes aanmaken voor je gasten en ze vanop afstand bedienen vanuit de Airbnb app. Bijvoorbeeld met de slimme sloten RemoteLock.

Slimme verlichting: altijd welkom in een Airbnb

Philips Hue lampen installeren in je Airbnb heeft niets dan voordelen:

> een subtiel weksysteem voor je gasten door elke morgen een lichtsfeer te creëren die aan de zonsopgang doet denken: altijd leuk op vakantie
> lampen aan- en uitdoen vanop afstand
> de verlichting zo programmeren dat het lijkt alsof er iemand thuis is om zo de veiligheid te verhogen
> een originele lichtsfeer creëren voor de aankomst van je gasten

Je wil slimme producten installeren in je tweede verblijf of Airbnb woning? Neem een kijkje op de webshop 50five.be. Wedden dat je er alles vindt om je Airbnb origineel te maken?