Welke slimme producten voor je tweede verblijf?

Slimme producten verhogen het comfort en de veiligheid van je tweede verblijf. Zet de verwarming aan vanop afstand, ga na of alles in orde is, controleer het verbruik, ontmoedig dieven, …. Klinkt goed, niet? We helpen je de juiste keuze te maken.
Daphné C.
30/03/2017 |

Je tweede verblijf is al warm en gezellig als je aankomt, de oprijlaan is verlicht … Zo kom je ontspannen aan en kun je meteen genieten! Voorzie je tweede verblijf op het platteland of je appartement aan zee van de volgende slimme producten om je comfort en veiligheid te vergroten.

Een thermostaat waarmee je de verwarming en het energieverbruik regelt

 

Met de slimme thermostaat boxx bv is alles praktischer dan ooit:

> Je hebt toegang tot alle detailinformatie over je energieverbruik. Handig als je je tweede verblijf verhuurt: zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan indien de huurders overdrijven met hun verwarmings- en elektriciteitsverbruik

> Je kunt je verwarming en je toestellen op afstand bedienen. Zo weet je zeker dat je op een warme, gezellige plek aankomt. Bovendien volgt boxx voortaan ook de productie van je zonnepanelen op en werkt de slimme thermostaat ook met mazoutketels.

Slimme thermostaten vergelijken om de juiste keuze te maken? Dat kan dankzij onze handige gids.

Een camera voor extra veiligheid

 

Netatmo Welcome houdt je woning tijdens je verblijf of je afwezigheid in de gaten. Je kunt je toestel van thuis ook meenemen naar je tweede verblijf! Het is eenvoudig te vervoeren en een beveiligde wifiverbinding volstaat.

Netatmo Welcome kan ook een bredere zone (zoals de ingang van de woning) of een kleinere ruimte (zoals de kinderkamer) in het oog houden: je krijgt een melding als er bezoek is en je blijft op de hoogte van wat er binnenshuis gebeurt. Het toestel kan zelfs tot 16 verschillende gezichten herkennen! Een extra zekerheid tegen dieven.

Er zijn ook andere modellen. Om je wegwijs te maken, hebben we dan ook 3 beveiligingscamera’s voor jou vergeleken.

Netatmo Welcome is beschikbaar op 50five.

Een deurbel waarmee je geen bezoeker meer mist

 

Er wordt aan de deur gebeld, maar je bent in de tuin bezig, je maakt een wandeling of je bent aan het strand. Met Ring is dat geen probleem: je krijgt een bericht op je smartphone, je ziet je bezoeker en kunt zelfs met hem communiceren. En wanneer je niet thuis bent, wordt elke verdachte bezoeker gemeld. De installatie is bovendien kinderspel!

Overtuigd van Ring? Surf snel naar 50five.be

Een brandmelder: een veilig idee

 


Het systeem Nest Protect detecteert niet alleen rook, maar ook koolstofmonoxide. Je krijgt een melding: handig wanneer je niet thuis bent. Bovendien kun je het alarm op afstand uitschakelen.

Surf naar 50five.be om je eigen Nest Protect te kopen.

Bewegingsmelders en slimme lampen

Verlichting die aan- of uitgaat bij beweging of als er geen beweging is (detector). Handig voor buiten aan je woning, maar bijvoorbeeld ook op de gang. Je hoeft niet meer in te zitten over een lamp die tijdens je afwezigheid is blijven branden. Zo bespaar je geld en zorg je voor extra veiligheid.

Om te doen alsof je in je vakantiewoning bent en zo dieven te ontmoedigen, is er niets handiger dan de slimme lampen van Philips Hue. Die kun je met je smartphone bedienen, ook op honderden kilometers afstand! Meer over Hue op 50five.be

Belangrijk detail: al deze slimme producten hebben uiteraard een wifiverbinding en een smartphone nodig.