4 makkelijke DIY-ideeën om je schoenen op te bergen

We verklappen je 4 ideeën om je schoenen op een originele en functionele manier op te bergen. Stuk voor stuk makkelijke DIY-tips waarmee iedereen aan de slag kan, zelfs als je niet zo handig bent.
Daphné C.
05/04/2017 |

1. Het opbergprincipe bij uitstek: dozen en foto’s

Zoek om te beginnen een aantal leuke dozen die je schoenen beschermen tegen stof en licht.
Stapel de dozen dan mooi op elkaar en kleef op de voorkant telkens een foto van het paar dat erin zit. Een heel eenvoudig, maar doeltreffend idee: in een oogopslag zie je waar het paar zit dat zo beeldig past onder je outfit. En zo win je ’s ochtends kostbare tijd …

2. Opbergtip speciaal voor laarzen

Laarzen opbergen lijkt een onmogelijke opdracht: ze nemen veel plaats in en blijven niet rechtop staan … De oplossing is nochtans simpel: hang ze aan speciale kapstokken of gewoon aan kapstokken met verschuifbare klemmen die eigenlijk voor broeken bedoeld zijn. Een goed idee hoeft niet duur te zijn!

3. Berg je pumps op tegen de muur

Dit idee zal vooral de dames aanspreken. Schaf enkele wandrekjes met metalen staven aan die eigenlijk voor keukengerei bestemd zijn. Je vindt ze voor geen geld in elke doe-het-zelf handel.

Bevestig ze aan de muur, waar ze je schoenen met hakken mooi tot hun recht laten komen: stiletto’s, rijglaarsjes, sandaaltjes en andere pareltjes. Aarzel niet om de rekjes wat op te leuken met een likje verf. Nog een mogelijkheid: zet je geliefkoosde schoenen op een mooie houten ladder. Daar staan ze zo chic …

4. Ga voor een kleurrijke en ludieke presentatie

En ten slotte een 100% ‘kringlooptip’: verzamel houten kistjes en bezorg ze een nieuw leven als opbergmeubel voor je schoenen.
Schuur ze glad en schilder ze in allerlei vrolijke kleuren … Om de vloer vrij te maken, hang je de kistjes op verschillende hoogte tegen de muur. Je kinderen hebben dan geen enkele reden meer om hun schoenen te laten rondslingeren. En klaar is kees!