DIY: je eigen tochthond maken is voortaan hip!

Niets zo doeltreffend als een tochthond om komaf te maken met tocht en om op je verwarmingskosten te besparen. Ontdek snel onze ideeën om je deuren in stijl af te dichten … en onze tutorial om je eigen tochthond te maken!
Daphné C.
07/12/2017 |

Wist je dat het meest gebruikte middel om de warmte binnen te houden … de tochtrol of tochthond is? Volgens een enquête van ENGIE legt 42 % van de Belgen er in de winter eentje voor de deur (en in Wallonië is de tochtrol zelfs nog 10 % populairder dan in Vlaanderen).

Doe-het-zelf: de zelfgemaakte tochtrol

Om met de deur in huis te vallen: voor een tochtrol heb je bijna niets nodig en hij is klaar in 5 stappen:

1. Kies een leuk stofje.
2. Snij uit de stof 2 rechthoeken van 10 cm over de breedte van je deur (plus 2 cm speling voor het naaien).
3. Leg beide rechthoeken op elkaar, lange zijde op lange zijde. Naai ze dicht aan 3 zijden en keer de stof dan om langs de opening.
4. Vul de rol op met vulmateriaal. Wil je zuiniger werken, dan gebruik je hiervoor oude sokken met gaten, restjes stof, overschotjes wol, …
5. Naai de laatste zijde dicht … en leg je kunstwerk onderaan de deur!

En waarom je tochthond niet opleuken met enkele mooie of grappige accenten?

Trendy tochtrollen

Niet zo handig met naald en draad? Geen probleem, we hebben 5 originele modellen voor je uitgezocht. Stuk voor stuk een aanwinst voor je interieur!

1. Een vleugje hipster in wintersfeer

Probeer maar eens te weerstaan aan deze zachte tochtrol met de 7 dwergen erop. Een gezellige tochtrol met het nodige hipstergehalte om je interieur om te toveren tot een knus en warm nest. Wij kunnen alvast niet wachten om aan de prikkelbaard van deze kabouters te voelen …

Tochtrol “Dwergen”, Amazon (44,95 €) en Artisan’Allemand (57,60 €).

2. Traditioneel

Een beetje het basismodel zeg maar, met ruitjes. Deze heeft bovendien een afneembare hoes die machinewasbaar is. Handig, en niet duur!

Tochtrol “Gullborste”, IKEA, 6,99 €

3. Grappig

Het merk “Derrière la porte” verkoopt tochtrollen die volop inzetten op humor, kleur en vrolijkheid. Persoonlijk gingen we voor de meest stijlvolle.

Tochtrol “The p(a)lace to be”, Derrière la porte, 18 €

4. Elegant

Kikker, vogel, egel, vlinder, … Een collectie tochtrollen met naar keuze een mooi gezeefdrukt motief.

Tochtrol Shifumi Creation, 20 €

5. Apart

Dit Engelse merk maakt tochtrollen in de vorm van dieren. Wat dacht je van Schotse hooglanders, schapen, egels, Engelse buldoggen, … om je hal een British touch te geven?

Tochtrol “Highland cow”, Dora Designs, 67 €

Deze winter krijgt tocht geen kans om geniepig onder je deuren door te blazen. Voor meer warmte en een lagere energiefactuur.

En om je deuren nog wat beter te isoleren gaat er niets boven een tochtstrip. Kijk hier hoe je die aanbrengt…