Je elektro-toestellen efficiënter maken? Dat doe je zo!

Isolatie, verwarming en verlichting – check? Dagelijks verbruik aangepakt? Prima! Als je zover bent in het energie-efficiënt maken van je woning, kan je inzoomen op de talrijke elektro-toestellen. Ook die kunnen je helpen in de energietransitie.
Steven V.
08/04/2022 |

Slimme tips in de keuken

Waar beginnen? In de keuken misschien? Je koelkast verbruikt vermoedelijk meer stroom dan nodig. We hebben alvast een aantal slimme tips die je kunnen inspireren om het beter aan te pakken. Lees meer.

Ook voor je diepvriezer hebben we trouwens een slim plan van aanpak dat je al snel een 30€/jaar kan opleveren. Lees meer

Wat met de wasmachine?

Je wasmachine verbruikt natuurlijk ook wel wat elektriciteit (én water!), reden te meer om hem efficiënt te gebruiken. 

  • De juiste keuze van de temperatuur en het programma helpen het energieverbruik met al snel 15% terug te dringen. 
  • Welk type wasmachine kies je, wanneer laat je het draaien en hoe vol doe je hem? We hebben hiervoor tal van tips. Lees meer.

Pak de boosdoeners aan

Nog extra zin om wat energie te besparen? Natuurlijk! Dan zijn er nog een paar boosdoeners in huis die je misschien nog niet kent. 

  • Gebruik je wifi-repeaters? Heb je gamers in huis? Steek even je licht op bij onze bespaartips. Lees meer.  
  • Wist je trouwens dat we al snel tussen de 15 en 50 vijftig toestellen in huis in standby-modus hebben? Dat zorgt voor aardig wat sluimerverbruik. Waar ligt dat verscholen en hoe kan je het vermijden? Deze checklist kan je een eind op weg helpen. Lees meer.

Nog voordeliger omgaan met energie?

Je hebt je elektro-toestellen in huis aangepakt? Prima! Denk ook aan de voordelige ingrepen om je dagelijks gebruik, je isolatie, je verwarming en je verlichting te optimaliseren. En natuurlijk zijn er nog de zonnepanelen. Allemaal kansen om mee te doen aan de energietransitie en zo je portemonnee én de planeet te sparen. Go!