Fortnite spelen in het echt!

Wil je je kinderen ook losrukken van die spelconsole en ze de tuin in lokken met een leuke openluchtactiviteit? Ben je op zoek naar een origineel idee voor een verjaardagsfeestje voor kinderen van 8 tot 12 jaar? Speel Fortnite in het écht.
Daphné C.
20/11/2020 |
Fortnite is dé gaminghype van het moment. In de modus ‘Battle Royale’ nemen 100 spelers het op een eiland tegen elkaar op. De speler (of het team) die als laatste overblijft, wint. Om te overleven moet je op zoek naar bouwmateriaal waarmee je torens bouwt om je te beschermen, naar wapens om af te rekenen met je tegenstanders en naar drankjes om je gezondheid weer op peil te krijgen … Zijn jouw kinderen er ook urenlang mee bezig? Maar als ze hun console nu eens opzijlegden en Fortnite in het écht speelden?

Een écht partijtje Fortnite in de tuin, samen met een bende vrienden, als dát geen originele openluchtactiviteit is voor een verjaardagsfeestje voor kinderen van 8 tot 12 jaar! De familie Beauchot probeerde het uit.

Handleiding voor een partijtje Fortnite in het écht

Spelconsoles zijn verantwoordelijk voor een flinke hap uit het energiebudget van gezinnen. Zo ook bij de familie Beauchot. Vier uur per dag videogames spelen (scherm + console) verbruikt meer dan 2 koelkasten samen … Maar de familie Beauchot besloot haar energieverbruik en dus ookhaar ecologische voetafdruk te verlagen om een familie vol positieve energie te worden. Iedereen droeg zijn steentje bij, ook de kinderen. Zo kregen ze het idee om hun videogame naar buiten te halen en een écht partijtje Fortnite te spelen in openlucht …

Wat heb je nodig voor een partijtje openlucht-Fortnite?

> ‘Nerf’-geweren (minstens 1 per deelnemer) met schuimrubberen kogels
> armbanden of stukjes gekleurde stof (om je resterende levens aan te geven)
> kartonnen dozen (om munitie, drankjes en wapens in te verbergen)
> flesjes ‘toverdrank’ (om je te beschermen tegen aanvallen)
> tennisballen (voor de bommen)
> verkleedkledij (voor de ‘skins’, de vermomming van de echte Fortnite-personages)
> houten palletten, oude banden, kartonnen dozen … voor het decor
> vlaggen (1 per team)

De spelvoorbereiding

Laat je kinderen meehelpen met het maken van de decors en accessoires. Dat zorgt voor extra plezier!

Ieder team kan om te beginnen zijn eigen vlag maken met een vierkante lap stof, wat verf en een stok. Die vlag moeten ze vervolgens ergens gaan verstoppen.

De drankjes, bommen en koffers met munitie verberg je als ouder zelf over het hele speelterrein. Is je tuin niet groot genoeg? Trek dan met de kinderen naar een bos of park in je buurt. Zo wordt het spel nog avontuurlijker en nog echter!

Het eigenlijke spel

Uiteraard ga je geen 100 vriendjes of vriendinnetjes uitnodigen zoals in het echte Fortnite. Het spel is al leuk met 8 tot 10 kinderen. Bij de Beauchots kozen ze voor een spel in teams.

Twee teams van elk evenveel spelers of speelsters nemen het tegen elkaar op.

De bedoeling? De vlag van de tegenstander vinden.

De spelregels? Net als in het echte Fortnite. Iedereen heeft 3 levens (en dus 3 armbandjes). Word je geraakt door een tegenstander, dan verlies je een leven (je haalt één armband weg). Wie zijn 3 levens kwijt is, ligt uit het spel. Om extra levens te krijgen, kunnen de spelers drankjes oprapen. Wordt iemand geraakt door een bom? Dan moet die speler 10 seconden een van de beroemde Fortnite-dansjes dansen. Het eerste team dat de vlag van de tegenstander kan bemachtigen, wint het spel.

Zo verliep dat bij de familie Beauchot … Veel plezier!