In de lente of de zomer je woning isoleren, wat een goed idee!

Je woning isoleren, in de lente of de zomer, is een prima plan. Wij leggen uit waarom het zelfs net iets slimmer is.
Paul D.
27/04/2017 |

In de lente of de zomer denk je er niet altijd aan om je woning te isoleren. Ten onrechte! Waarom wachten op tocht, koude en warmteverlies om dan te zeggen: “misschien moeten we toch maar eens nadenken over isolatie”.

Bovendien kun je door in de zomer te isoleren al vanaf de herfst besparen op je verwarming. En er zijn nog meer voordelen: op echt hete dagen is het dan ook niet te warm in huis en het is gemakkelijker om een vakman te vinden die tijd voor je kan maken.

Isoleren, ok, maar wat?

Je begin best op die plaatsen waar het warmteverlies het grootste is. Daarom is dit de juiste volgorde:

  1. het dak
  2. de muren
  3. de vensters
  4. de vloer

De juiste professional vinden

 

Je bent op zoek naar een isolatiespecialist om je woning onder handen te nemen, liefst een die snel en doeltreffend te werk gaat? Wij hebben voor jou de oplossing. ENGIE heeft enkele specialisten geselecteerd op basis van strikte kwaliteitseisen om je woning te isoleren. Bovendien krijg je een isolatiecertificaat, een troef voor de waarde van je huis!

Isolatiepremies

Zijn isolatiewerken duur? Alles is relatief. Eigenlijk gaat het dikwijls om eenvoudige werken waarvan de impact op je factuur onmiddellijk te zien is. De terugverdientijd is heel kort, op 2 of 3 jaar haal je je investering eruit. Vooral omdat er verschillende premies bestaan, zowel in Vlaanderen als in Brussel of Wallonië.

Isoleren met kennis van zaken

Ken je niet veel van isoleren en wil je je informeren vóór je deze zomer aan de slag gaat? Wij hebben een speciaal dossier samengesteld om je stap voor stap te begeleiden bij het isoleren van je woning. Het bevat alle sleutels voor een geslaagde isolatie, van het dak tot de ramen, via de vloeren en de muren, en om de juiste keuzes te maken.

Download hier je gratis isolatiegids

Of vraag een gratis huisbezoek voor een volledige analyse van je woning. Een isolatie-expert onderzoekt zowel je dak, muren als vloeren en adviseert de beste oplossing voor jouw huis. Daarnaast zorgen wij voor al de subsidieaanvragen.