Gratis gids: vervang je stookolieketel door een cv-ketel op aardgas

Onze gids legt uit waarom het een goed idee is om van mazout op aardgas over te schakelen voor je verwarming, hoe je dat doet, wat het kost en welke voordelen het oplevert.
Paul D.
24/09/2020 |

De helft van de Belgen verwarmt zich nu al met aardgas

Bijna 50% van de Belgen heeft al voor aardgas gekozen om zich te verwarmen. Ben jij ook van plan om je oude mazoutketel door een condensatieketel op aardgas te vervangen? Maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen?

Onze gratis gids “Je stookolieketel vervangen door een aardgasketel” helpt je om de juiste beslissing te nemen. Je vindt er gedetailleerde informatie in over alle stappen die je moet zetten om je verwarmingssysteem aan te passen.

Waarom overschakelen op een gasketel?

Onze speciale gids legt uit welke redenen iemand kan hebben om van mazout op aardgas over te schakelen. Je leest ook wat de invloed op het milieu is als je die stap zet, vooral in het kader van de energietransitie naar een CO2-neutrale toekomst. En we gaan dieper in op de talrijke voordelen van de omschakeling, inzake besparingen, betrouwbaarheid en comfort.

Hoeveel kost overschakelen van mazout op gas?

Onze praktische gids geeft je ten slotte ook informatie over de prijzen: hoeveel kost een nieuwe cv-ketel, wat betaal je voor de installatie van een buis in de schoorsteen, voor de aansluiting op het aardgasnet, … Natuurlijk gaan we ook in op de premies waar je eventueel recht op hebt en bespreken we de mogelijkheid om een lening aan te gaan.

Veel leesgenot!