3 slimme cadeaus om mama te vieren

Zondag 10 mei vieren we Moederdag. Leg haar dit jaar vanop afstand in de watten met een van deze 3 slimme producten om haar het leven makkelijker en mooier te maken. Een mooie kaart mag uiteraard ook niet ontbreken.
Daphné C.
30/04/2020 |

Op welke dag vieren we Moederdag?

Vergeten op welke dag Moederdag valt? We frissen je geheugen even op: in België zetten we onze mama’s in de bloemetjes op de tweede zondag van mei. Dit jaar is dat dus 10 mei 2020.

Behalve in Antwerpen! In de havenstad wordt Moederdag Moederdag elk jaar op 15 augustus gevierd. Een uitzondering die teruggaat tot 1913. Schepen Frans Van Kuyck stelde toen immers voor om de feestdag van Marie, de patrones van de stad sinds 1124, uit te roepen tot Moederdag.

Maar op welke dag je mama ook viert, telkens rijst de vraag: met welk cadeau kan je haar blij maken? Toegegeven, een boeketje bloemen of juwelen scoren altijd goed. Net als een gedichtje, een tekening, een gepersonaliseerd kaartje of zelfs een pastaketting 😉 Maar als het iets origineler mag, hebben wij alvast 3 cadeautips voor jou …

3 ideetjes voor een moederdagcadeau

 

1. De slimme luidspreker Google Nest HubMet een playlist om je liefde voor haar te bezingen

 

Je mama hoeft voortaan niet meer op het internet te gaan om een antwoord te vinden op al haar vragen. Dankzij haar nieuwe slimme assistent die ze met haar stem kan bedienen, moet ze gewoon ‘Oké Google’ of ‘Hey Google’ zeggen en daarna haar vraag. Meer is er niet nodig om haar ‘wens’ te vervullen.

De draadloze Google Nest Hub, die voorzien is van een aanraakscherm, geeft ook nuttige informatie weer, zoals de weersvoorspellingen, het nieuws van de dag, … Je mama kan hem zelfs gebruiken als digitaal fotokader of om het filmpje te bekijken van haar volgende njam!-recept ;-)

Daarnaast kan ze hem ook gebruiken om haar lievelingsmuziek af te spelen of om naar de radio of podcasts te luisteren. De Google Nest Hub kan tot slot ook communiceren met andere slimme producten:

Mooi meegenomen: stel speciaal voor je mama een playlist samen en abonneer haar op een streaming muziekdienst. Een mooie manier om je liefde voor haar te bezingen.

Prijs: 129 € op 50five.be

2. Een smart garden Click & Grow
Het hele jaar door verse kruiden à volonté

Heeft je mama geen tuin? Of niet echt groene vingers terwijl ze wel van planten houdt? Dan zal ze in de wolken zijn met de slimme moestuin voor binnen Click & Grow. Daarin kan ze verse kruiden en zelfs tomaten of aardbeien kweken. Gewoon enkele zaadjes of jonge plantjes in elke pot, water in het reservoir en enkele weken later is de eerste oogst klaar! Gieten is zelfs niet nodig, want het reservoir voorziet voldoende water voor een hele maand. Is het reservoir leeg? Dan wordt je mama verwittigd. Ongelooflijk toch? En wij kunnen het weten, want we hebben de Click & Grow zelf uitgetest.

Mooi meegenomen: de moestuin wordt geleverd met basilicum. Je kan je mama ook nog andere planten cadeau doen (oregano, munt, kerstomaatjes, …) voor nog meer moestuinierplezier.

Prijs: 79,99€ op 50five.be

3. Voor Moeder- EN Vaderdag: de robotstofzuiger Princess Pro Deluxe

Moeten je ouders het sinds de lockdown zonder hun poetsvrouw stellen? Of misschien kan je het niet langer aanzien hoe ze al jarenlang hun rug overbelasten door te stofzuigen? Dan stofzuigt deze robotstofzuiger toch gewoon in hun plaats!

Dankzij zijn sensoren ontwijkt hij obstakels zoals stoelen, muren, tafelpoten, … Je ouders kunnen hun poetsfee zelfs zo programmeren dat deze aan het werk gaat wanneer zij dat willen. En dat zelfs vanop afstand, terwijl zij een wandelingetje maken. Wanneer de batterij van de Princess Pro Series 339000 Deluxe bijna leeg is, keert de robotstofzuiger helemaal zelf terug naar zijn laadstation.

Omdat hij uitgerust is met een heel doeltreffende filter, filtert de robotstofzuiger het fijnste stof. Perfect als een van je ouders allergiegevoelig is dus!

Mooi meegenomen: waarom zou je dit mooie cadeau niet aan je mama EN papa samen geven? Vaderdag is tenslotte ook niet meer ver weg. ;-)

Prijs: 229€ op 50five.be

Hoe een kaartje maken voor Moederdag?

Ben je eerder een poëtische ziel? En heb je zin om zelf een kaartje te maken voor je mama? Stuur haar dan een virtueel moederdagkaartje. Op het internet vind je de nodige inspiratie.

Wil je haar toch een “papieren” kaart geven, surf dan naar de zero waste beweging en pen je gedicht neer op het blad van een boom 😉

We wensen alle mama’s een fijne Moederdag!