4 cadeaus die papa blij maken

Binnenkort is het Vaderdag! Met welk geschenk ga jij je liefste papa verrassen? Geen idee? Met een van deze 4 maak je hem zeker blij …
Daphné C.
29/05/2020 |

Wanneer is het Vaderdag?

Vaderdag valt in België altijd op de tweede zondag van juni. In 2020 betekent dit dat we de papa’s op 14 juni extra verwennen.

Maar één streek maakt een uitzondering op deze regel: Antwerpen. De Antwerpenaren vieren alle papa’s traditioneel op 19 maart, de naamdag van Sint-Jozef, de adoptievader van Jezus. Trouwens, ook Moederdag valt bij hen op een andere datum dan in de rest van het land, met name op 15 augustus. Dan is het Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart en Maria is de patrones van de stad.

Wat krijgt papa op Vaderdag?

Zoek je een origineel cadeau voor je papa (of echtgenoot)? Dan zijn er twee mogelijkheden:

> 1. Je maakt zelf een persoonlijk geschenk. Dat kan iets heel eenvoudigs zijn, zoals een tekst of gedichtje van enkele regels op een mooi kaartje. Of een origineel knutselwerkje (het web puilt uit van de ideeën, inclusief spulletjes die je kinderen kunnen maken). Of denk aan een liedje, tekening, mooie foto, … Zoiets doet papa altijd plezier en het is niet duur.

> 2. Je koopt een cadeau. Deze keer misschien toch geen klassieker zoals parfum, een das, een sleutelhanger, een kratje speciale bieren, tuingereedschap of een gadget … Een beetje meer creativiteit kan geen kwaad. Schiet je pas op het laatste moment in actie? Dankzij de webshop met slimme producten van ENGIE 50Five krijgt je papa zijn cadeau de dag na je bestelling al thuisgeleverd :-).

Haal inspiratie uit onze 4 ideeën waarmee je altijd scoort …

4 geschenken voor Vaderdag

 

1. Hoogtechnologische DAB+-radio

Luistert je papa graag naar de radio? Dan zal hij ook helemaal weg zijn van DAB+, waarbij de muziek digitaal uitgezonden wordt. Het programma-aanbod is groter dan op FM, met extra informatie op het radiotoestel. De naam van de uitzending, een foto van de presentator of de platenhoes, het weerbericht zullen er onder andere op verschijnen. De geluidskwaliteit is bovendien ook beter. Om je papa technologisch weer helemaal bij de tijd te brengen, zijn deze DAB+ Imperial-internetradio’s een prachtig geschenk. Kies zelf welke stijl het best bij hem past: vintage of toch liever afgewerkt in hout, zwart of zilver. Ze bestaan ook in verschillende maten, in functie van waar hij hem zal gebruiken: op kantoor, in de woonkamer, de keuken of – waarom niet – de badkamer. Hij kan hem zelfs bedienen met zijn smartphone. Sommige modellen zijn ook compatibel met Spotify of andere diensten voor muziekstreaming.

Prijs: vanaf 109€ op 50five.be

 

2. Een waterregelaar voor een mooie tuin

 

Het uitgelezen cadeau voor papa’s met groene vingers! Gedaan met water verspillen in de tuin of moestuin. Met EVE Aqua – die je gewoon buiten installeert op de kraan en waarop je daarna de tuinslang aansluit – kan je programma’s uitwerken voor een automatische besproeiing. Zo hoeft je papa er zelf niet meer aan te denken én weet hij op elk moment hoeveel water hij verbruikt heeft voor zijn bloemen of groenten.

Om op afstand te werken, moet EVE met Bluetooth verbonden zijn met Apple Homekit via een iOS-toestel (iPhone, iPad).

Wil je papa nog meer water besparen in de tuin? Dan kan hij het EVE-systeem aansluiten op een druppelslang! En ook deze 3 oplossingen voor een slimme tuinverlichting vallen ongetwijfeld in de smaak als hij van gezellige zomeravonden in de tuin houdt.

Prijs: 99 € op 50five.be

 

3. Een slim horloge om in vorm te blijven

 

Welke sport je papa ook beoefent, met het slimme horloge Withings Steel HR Sport kan hij zijn sportsessies opvolgen: er zijn 30 compatibele activiteiten.

Deze rasechte sportcoach meet de hartslag, het aantal verbrande calorieën, de afgelegde afstanden en tal van andere parameters. De informatie wordt weergegeven op het scherm van het horloge of in de speciale app.

De Withings Steel HR Sport analyseert ook zijn slaap. Zo ontvangt je papa elke ochtend een ‘slaapscore’ gebaseerd op zijn slaapduur, hoe diep hij sliep en het aantal keer dat hij ’s nachts wakker werd. Het horloge kan bovendien dienst doen als wekker: het begint te trillen tijdens de meest aangewezen slaapcyclus of op het ingestelde uur. Een verkwikkende nachtrust gegarandeerd!

Prijs: 199,95 € op 50five.be

 

4. Een slimme stekker om zijn toestellen op afstand te bedienen

 

Een vreemd cadeau? Eigenlijk niet, want een slimme stekker kan heel handig zijn. Hij wordt voornamelijk gebruikt om het aangesloten toestel op afstand aan- en/of uit te schakelen. Is je papa een beetje verstrooid? Vergeet hij bijvoorbeeld vaak om de koffiemachine uit te zetten als hij vertrekt? Dankzij de slimme stekker Hombli kan hij dat voortaan met zijn smartphone doen! Maar dat is lang niet alles …

Er zijn nog heel wat andere praktische toepassingen van slimme stekkers. Zo kan je met de stekker Hombli de status van een toestel controleren (aan of uit), het energieverbruik ervan opvolgen en timers en gebruiksprogramma’s instellen. Aangezien hij ook compatibel is met de spraakassistenten van Google en Amazon, kan je papa hem bovendien met zijn stem bedienen.

Prijs: 19,95 € op 50five.be

Nog een laatste idee: als je papa graag fietst, zou je hem een elektrische fiets cadeau kunnen doen! Aan zo’n geschenk hangt natuurlijk wel een fors prijskaartje, maar misschien willen je broers, zussen en mama wel meedoen? En telt het geschenk ook voor zijn verjaardag en Kerstmis? ENGIE heeft alvast een interessant aanbod in petto voor zijn klanten: tot 550€ korting op de Belgocycle-fietsen en naargelang je keuze ontvang je ook gratis accessoires met een maximale waarde van 96,64€.

Een fijne Vaderdag voor alle papa’s!