4 goede redenen om de Smart app te downloaden

Heb jij een digitale meter, woon je in Vlaanderen en wil je je verbruik en je factuur in detail opvolgen? Activeer de Smart app van ENGIE. Wij geven je 4 goede redenen om er meteen werk van te maken.
Christophe Rochez
28/04/2023 |

Blind Gekocht vond voor Talia en haar dochter Jaida een woning in Gavere. Dankzij de Smart app van ENGIE en hun digitale meter kunnen ze het energieverbruik in hun nieuwe huis vanaf dag één op de voet volgen.

Wil jij, net zoals Talia, weten hoeveel energie je verbruikt en hoeveel je hiervoor betaalt? Ontdek vier goede redenen om de gratis Smart app te activeren.

Weet exact hoeveel je verbruikt

Als je in een nieuwe of gerenoveerde woning gaat wonen zoals Talia uit Blind Gekocht, weet je in het begin nog niet hoeveel energie je zal verbruiken. Maar ook als je niet verhuist is het in de huidige energiemarkt essentieel om  te weten hoeveel je verbruikt en waar je eventueel kan besparen. Met de Smart app van ENGIE is dat heel eenvoudig! De app toont je immers in één oogopslag alles wat je moet weten over je verbruik, per uur, dag, maand en jaar, in euro’s en kWh.

Je bepaalt zelf tot op welk detailniveau je de gegevens wilt bekijken. Dat maakt het makkelijk om dagen, maanden en seizoenen met elkaar te vergelijken. Zo zie je onmiddellijk of je verbruik is gedaald, gestegen of gelijk gebleven. Zie je pieken in je verbruik tijdens bepaalde uren of dagen? Dan kan je  terugdenken  aan welke energieverslindende toestellen je op dat moment aan had staan. Kortom, dit is een onmisbare app als je wilt besparen op je energieverbruik of bewuster omgaan met energie!

Weet hoeveel je zal betalen en of je voorschot nog goed zit?

De Smart app van ENGIE stelt je ook in staat om het hele jaar door je energiefactuur te raadplegen. In de praktijk toont de app je hoeveel je al hebt verbruikt tot vandaag en vervolgens maakt ENGIE een raming van hoeveel je nog gaat verbruiken tot aan je jaarafrekening, uitgedrukt in euro’s.

En wat nog beter is: de app vertelt je ook duidelijk of de maandelijkse voorschotten die je betaalt nog overeenstemmen met je verwachte jaarafrekening. Is dat niet het geval, dan adviseren we je om je voorschot te verlagen of verhogen, geheel vrijblijvend. Je kan je voorschot meteen in de app aanpassen in 2 klikken.

Een persoonlijke kijk op je energiekost

Alle bedragen die je in de Smart app ziet zijn berekend op basis van jouw contract met ENGIE. Zo krijg je een betrouwbaar en helder beeld van je verbruik en je factuur, uitgedrukt in euro’s. En als kers op de taart: je kunt de app ook vragen om je meldingen te sturen en zelfs welke meldingen, afhankelijk van wat jij nodig vindt. Je ziet dus alleen de informatie die jij relevant vindt!

“Ik zie onmiddellijk hoeveel ik verbruik en wat me dat gaat kosten, op basis van mijn contract”
– Talia

Een overzichtelijke en eenvoudige app

Steeds meer klanten zeggen ons spontaan hoe gebruiksvriendelijk onze Smart app is. Alle informatie is heel begrijpelijk en overzichtelijk weergegeven. Dat is meteen ook één van de redenen waarom Talia de app zal blijven gebruiken. Wist je trouwens dat 47% van onze klanten hun verbruik minstens één keer per week raadpleegt op de Smart app. En 80% van onze klanten gebruikt de app 3 maanden nadat ze die hebben geactiveerd nog altijd!

Wil je de Smart app gebruiken maar heb je nog geen digitale meter?

Sinds januari 2023 kan je volledig gratis een digitale meter aanvragen bij Fluvius. Dat doe je hier .

Wat als je zonnepanelen hebt?

Talia uit Blind Gekocht overweegt om in de toekomst te investeren in zonnepanelen. Daarmee kan ze zelf elektriciteit opwekken. Dat betekent dat ze minder elektriciteit van het net moet afhalen waardoor ze nog meer op haar energieverbruik kan besparen. Overweeg jij ook om zonnepanelen te plaatsen of heb je er al? Dan kan je in de app opvolgen hoeveel energie je zelf op het net zet. Goed om te weten: In Vlaanderen heb je de investering in zonnepanelen na vijf jaar terugverdiend.

Waar kan ik de Smart app downloaden?

De Smart app van ENGIE is helemaal gratis en is beschikbaar voor Android en iOS.

Lees je deze blog op je computer? Scan dan de QR-code en volg de link!