Ken je de supertips van onze superbespaarhelden?

Nu de winter eraan komt, zijn veel mensen ongerust over het verbruik van hun verwarming en de gevolgen voor hun energiefactuur. Maar onze klanten zitten niet stil: wat doen zij om minder te verbruiken en met een gerust hart aan de winter te beginnen?
Valentine S.
14/11/2023 |

Meer dan de helft van onze klanten maakt zich zorgen over de winter die eraan komt. Terecht natuurlijk, want als het kouder wordt, moet je verwarming harder werken en … verbruikt ze meer. De hamvraag luidt dus: hoe kom je de winter comfortabel door en hou je toch je energiefactuur onder controle?

Winter 2022? Schitterende besparingen!

Vorig jaar zijn we er in ons land allemaal samen in geslaagd om ons energieverbruik met 15% te verminderen in vergelijking met de winter van 2021. En onze klanten die hun energieverbruik opvolgen met de Check&Save-tools, hebben zelfs tot 30% minder energie verbruikt. Proficiat!

Deze schitterende resultaten laten zien dat (aanzienlijk) besparen mogelijk is. Met de juiste adviezen en onze tools kom je al een heel eind. Dus wat belet ons om de inspanningen van vorig jaar opnieuw te leveren? Zodat je energiebudget daalt en je na de winter niet bang hoeft te zijn voor hoge facturen? Bovendien leveren we zo allemaal een bijdrage aan de energietransitie, door onze CO2-uitstoot te verlagen. Doe je mee?

Winter 2023: klaar voor een nieuwe topprestatie?

In onze recente winterenquête verklaren niet minder dan 9 gezinnen op de 10 dat ze maatregelen hebben genomen om hun verbruik te verlagen. Ook dat is ronduit schitterend! Sommige van hun tips zijn welgekend. Toch zijn er ook nog veel andere ingrepen mogelijk om je verbruik te beperken en je factuur te verlichten.

Het leuke is, dat deze energiebesparende gewoonten makkelijk zijn toe te passen, meestal geen enkele investering vragen en je comfort intact laten. Het loont dus altijd de moeite om deze tips uit te testen. 

Wat doen onze klanten om hun verwarmingskosten te verlagen?

Volgens onze peiling stelt 71% van onze klanten de temperatuur in huis lager in. Jullie laten ook regelmatig je cv-ketel onderhouden (39%) en denken eraan om de radiatoren te ontluchten (37%). Goed zo, want het zijn uitstekende gewoonten. Een goed onderhouden cv-ketel kan je zelfs 10% laten besparen op je verwarmingsfactuur.

Nu is het aan jou: wat is jouw beste tip?

Om je nog beter te kunnen begeleiden, vroegen we je ook wat heb je gedaan om je verbruik in de hand te houden?

Wat zij kunnen, kan jij ook!

Je merkt het: heel veel mensen gaan de uitdaging aan om minder te verbruiken voor hun verwarming. Je staat er echt niet alleen voor! Eenvoudige tips die je dagelijks toepast, groeien al snel uit tot energiebesparende gewoonten. En voor je het weet, dalen je verbruik en je CO2-voetafdruk. Doe je ook mee met de Check&Save?

1. Hoe zit dat met die Check? Je verbruik nauwkeurig opvolgen kan heel eenvoudig met de gratis tools die ENGIE je ter beschikking stelt, zoals de Energy Monitor en, als je in Vlaanderen woont en een digitale meter hebt, de Smart App. Die toont je bijvoorbeeld welke impact je inspanningen op je verbruik hebben. Bijsturen wordt dan makkelijker en het is nog leuk ook. Je leest er hier meer over.

2. En Save? Nu wordt het concreet: pas de adviezen en tips toe die voor jou van belang zijn en start met besparen. Maar hoe begin je eraan? Ga stap voor stap te werk en begin met wat voor jou het eenvoudigste is. Verlaag bijvoorbeeld de temperatuur op je thermostaat met 1°C. Dat vraagt maar een paar minuutjes, maar levert je wel tot 7% besparingen op! Graag nog meer tips? Die vind je op onze webpagina.