CO2-neutraliteit: welk type eco warrior ben jij?

1 Belg op 2 weet niet hoe hij kan meewerken aan een toekomst die meer CO2-neutraal is. Maar meer dan 70% is wel gemotiveerd om hun CO2-uitstoot te verminderen! En jij? Welk type eco warrior ben jij? Doe de test!
Suzanne M.
28/04/2021 |

Er is nog heel wat werk aan de winkel als we onze CO2-uitstoot tegen 2050 willen verminderen en het eerste koolstofneutrale continent willen worden zoals de Europese Unie hoopt. Allemaal samen kunnen we deze uitdaging aangaan, stap voor stap.

72% van de Belgen is alvast bereid om die CO2-neutraliteit na te streven, zo blijkt uit een recent onderzoek van ENGIE. 1 Belg op 4 weet echter niet wat CO2-neutraliteit betekent en 1 op 2 heeft er geen idee van hoe hiertoe bij te dragen...

En jij? Wat weet jij over groene energie, de energietransitie, de opwarming van de aarde en duurzaam handelen? Je ontdekt het aan de hand van onze test.

Wat je ‘strijdersprofiel’ ook is, wat telt is dat je je op je eigen ritme engageert. Een CO2-neutrale wereld tegen 2050 blijft mogelijk. Samen hebben we de grootste impact. Het is nooit te laat voor goede voornemens voor een meer CO2-neutraal leven.