Isolatiepremies in Vlaanderen voor 2020

De isolatiepremies in Vlaanderen blijven ook in 2020 van toepassing. Alleen de premie voor beglazing verandert. Die energiepremies kunnen je een hele stap vooruit helpen bij de isolatie van je dak, muren of vloer. Een woordje uitleg.

04/01/2020 -
Paul D.
Energie-expert bij ENGIE

Er verandert weinig aan de isolatiepremies in het Vlaams Gewest in 2020 ten opzichte van de premies in 2019. Zoals de onderstaande vergelijkende tabel aantoont, wijzigt er dit jaar slechts één, die voor het hoogrendementsglas. Neem deze 5 criteria door om de juiste keuze te maken als je nieuwe ramen koopt.

Opgelet: hoewel de premie voor dakisolatie niet wijzigt, gaat er in 2020 wel een nieuwe verplichting voor dakisolatie van kracht in Vlaanderen.

Woon je niet in Vlaanderen? Ook in Brussel en Wallonië worden premies toegekend.

Vergelijking isolatiepremies 2020-2019

Let op: de aannemer moet voor de premies voor muurisolatie langs de buitenkant striktere technische specificaties (STS 71-2) naleven, die zowel slaan op de gebruikte materialen als op de installatie ervan.

Alle formulieren voor de aanvraag van isolatiepremies vind je op de website van Fluvius, onder de rubriek premies.

Via Fluvius kan je bovendien nog andere energiepremies bekomen, bijvoorbeeld voor de installatie van een warmtepomp, een ventilatiesysteem of een zonneboiler.

De totaalrenovatiebonus

De bonus voor totaalrenovaties tot slot die in 2019 gewijzigd werd, blijft eveneens van toepassing. Hoe meer werken (vanaf 3 tot 7) je combineert over een periode van 5 jaar, hoe hoger de isolatiepremie die je ontvangt.

Een isolatieproject starten

Ben je klaar om te isoleren? Heb je alle vooroordelen over isoleren uit de weg geruimd? Dan staan onze isolatie-experts voor je klaar. Ze komen gratis bij je langs en onderzoeken zowel je dak, muren als vloeren. Ze adviseren je over de beste isolatie-oplossing voor jouw huis.

Lees ook