Hoe berekent slim laden met zonne-energie het beste moment om op te laden?

In veel gevallen zal je zonneproductie lager liggen dan van het (minimum) laadvermogen nodig om het laden van je auto te starten. De Drive app kan het laadvermogen van uw auto (nog) niet moduleren of wijzigen ifv. beschikbare zonne-energie. Daarom berekent de Drive app het deel van de stroom dat van het net moet worden afgenomen en dus toegevoegd aan je eigen zonne-energie om je EV op te laden. Samen met de gedetecteerde laadsnelheid tijdens de eerste calibratie, berekent de Drive app op basis hiervan de gemiddelde prijs per kWh om je EV op te laden. De berekende prijs wordt meegenomen in de optimalisatie.


Alleen op de momenten dat de berekende prijs lager is dan (bijvoorbeeld) het daluren tarief, zal het algoritme uw auto opladen met zonne-energie.


We zijn (nog) niet in staat om het laadvermogen dat aan uw auto wordt geleverd te moduleren. Daarom kunnen we je EV niet opladen met de precieze hoeveelheid energie die je zonnepanelen produceren maar zal er altijd aan de maximale snelheid ingesteld in de wagen of laadpaal geladen worden. 


Tip! Lees ook: Waarom stel ik mijn laadsnelheid best in op minimum als ik wil slim laden met zonne-energie?