Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

element-pointer-select
element-pointer-select

Je gewoontes aanpassen

Je hoeft niet aan comfort in te boeten om te besparen op je verbruik. Enkele kleine ingrepen kunnen je verbruik al serieus terugdringen. En vele kleintjes maken een groot. Denk bijvoorbeeld aan het onderhoud van je ketel, een eenvoudige stap die je al meteen tot 10% kan besparen op je verbruik.

element-leaf
element-leaf

Minder fossiele brandstoffen gebruiken

Is je huidig verbruik door het dak geschoten? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een manier om aanzienlijk te besparen op je verbruik. Door je oude en vervuilende ketel te vervangen door een energievriendelijker alternatief kan je al aanzienlijk besparen op je verbruik. Zo zet je meteen een grote stap in je persoonlijke energietransitie.

bold-electricity
bold-electricity

Je verwarming elektrificeren

Ben jij en je woning klaar voor de stap naar een warmtepomp, aarzel dan niet! Met deze stap ben je volledig klaar voor de toekomst. Je bent dan niet langer afhankelijk van fossiele brandstoffen, en schroeft je CO2-uitstoot significant terug. Zo bespaar je jaarlijks tot wel 2 350 kg CO2, ofwel een return-vliegtuigticket naar Atlanta in de USA. 

 

Je gewoontes veranderen

Stel je thermostaat slim in: wist je dat je 7% kan besparen door je verwarming één graad lager te zetten.

Ontstof en ontlucht je radiators
Stel je warmwaterboiler in op 60 graden, dat is meer dan voldoende en bespaart je meteen een duit.
Meer tips om te besparen
Je ecologische voetafdruk wordt kleiner
Minder risico’s op pannes
Je ketel gaat langer mee

Je bent volledig wettelijk in orde

🍃 Tot -350 CO2

💰 Tot -10% gasverbruik 

Ik wil een onderhoudscontract

Hybride verwarming


Een hybride verwarmingssysteem combineert een gasketel met een warmtepomp. De warmtepomp voorziet dan voornamelijk in het verwarmen van je woning, maar wordt daarin bijgestaan door een gasketel. De gasketel springt bij wanneer het buiten te koud wordt en de warmtepomp aan efficiëntie verliest, of afhankelijk van de energieprijzen. Je verbruikt zo tot 70% minder gas.

In veel gevallen kan je ook je huidige ketel omvormen tot een hybride verwarming.


🍃 Tot -1 850 kg CO2


💰 Tot -70% gasverbruik


Condensatieketel


Ook met een nieuwe condensatieketel zet je een eerste stap in je persoonlijke energietransitie. Zo bespaar je tot wel 30% op je verbruik ten opzichte van je oude, vervuilende ketel. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor de planeet, want je spaart jaarlijks tot wel 1.000kg CO2 uit. Dit komt overeen met 5.000 km afleggen met een dieselwagen.

TIP: zorg ervoor dat je nieuwe condensatieketel hybrid-ready is, zo kan je hem later omvormen tot een hybride oplossing.


🍃 Tot -1 000 kg CO2


💰 Tot -30% gasverbruik


Warmtepompboiler


Is je ketel nog in orde, maar zoek je een energie-efficiente oplossing om je sanitair water te verwarmen en je zelfconsumptie van je zonne-energie te verhogen?

Dan is de warmtepompboiler de oplossing voor jou! Met een warmtepompboiler kan je je elektrische boiler vervangen, en bespaar je tot wel 66% op je energieverbruik voor je sanitair warm water. En als kers op de taart verbruik je jaarlijks 500kg CO2 minder uit.


🍃 Tot -500 kg CO2


💰 Tot -66% minder energie2 


Je verwarming elektrificeren

 

Warmtepomp


Een warmtepomp is de meest toekomstgerichte verwarmingsoplossing die je vandaag kan kiezen. Zo elektrificeer je je verwarming en beperk je je CO2-uitstoot aanzienlijk. Met een warmtepomp krijg je voor iedere eenheid elektriciteit maar liefst ongeveer 4 eenheden warmte terug. Dit is mogelijk omdat een warmtepomp zijn warmte ontrekt aan de lucht, het water of uit de bodem.

Je kan ook een warmtepomp toevoegen aan je huidige ketel. Zo maak je van je huidige systeem een hybride oplossing.


🍃 Tot -2 350 kg CO2


💰 Tot -75% energieverbruik


Warmtepompboiler


Met een warmtepompboiler kan je een elektrische en energie-efficiente oplossing toevoegen aan je condensatieketel. De warmtepompboiler kan je van sanitair warm water voorzien dat tot 66% minder energie verbruikt dan je elektrische boiler. Zo verduurzaam je alvast je bestaande verwarmingsoplossing. Heb je zonnepanelen? Dan helpt de warmtepompboiler je je zelfconsumptie te verhogen.


🍃 Tot -500 kg CO2


💰 Tot -66% energieverbruik2 


 

Regionale premies

number-1

Vlaanderen

De Vlaamse overheid ondersteunt de investering in energievriendelijke verwarmingsoplossingen door het aanbieden van aantrekkelijke premies.

 

  • Warmtepompboiler: premie tot 1 080€
  • Geothermische warmtepomp: tot 6.400€
  • Lucht/water warmtepomp: tot 4 800€
  • Lucht/lucht warmtepomp: tot 480€

 


Voor een hybride lucht/water systeem, geniet je tot 3 200€ premie.

Meer weten
number-2

Brussel

Ook in Brussel wordt je beloond met premies wanneer je start met het elektrificeren van je verwarming.

 

  • Warmtepompboiler: premie tot 1 600€
  • Geothermische warmtepomp: tot 6 500€
  • Lucht/water warmtepomp: tot 5 000€

 

Ook de hybride warmtepomp komt in aanmerking voor bovenstaande premies.

 

 

 

Meer weten
number-3

Wallonië

In Wallonië is de stookolieketel nog steeds alom tegenwoordig. Om de omslag naar verwarming op elektriciteit te maken, komt de Waalse overheid met aantrekkelijke premies op warmtepompen.

 

  • Warmtepompboiler: premie tot 4 200€
  • Warmtepomp: tot 9.000 €

 

 

 

 

 

 

Meer weten

Wist je dat?

Nog tot eind 2024 is er een verlaagd BTW-tarief van 6% voor warmtepompen en warmtepompboilers, ook als je huis jonger is dan 10 jaar.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD

Bij ENGIE kan je je nieuwe verwarmingsoplossing ook financieren aan 0% JKP**

euro-bold

euro-bold

Eenmalige betaling

Je neemt geen financiering en betaalt zelf het volledige bedrag in één keer.
 

element-bill

element-bill

Gedeeltelijke financiering

Je financiert slechts een beperkt gedeelte (je kiest zelf hoeveel), en betaalt het overige bedrag in één keer

element-calendar-euro

element-calendar-euro

Volledige financiering

Je financiert het volledige bedrag van je nieuwe ketel, en betaalt op maandelijkse basis.

**Representatief voorbeeld : lening op afbetaling van 4.725,00€ terugbetaalbaar in 36 maandaflossingen van 131,25€ aan een Jaarlijks Kostenpercentage (JKP) van 0,00% (vaste actuariële debetrentevoet van 0,00%) hetzij een totaal terug te betalen bedrag van 4.725,00€. Contante prijs 4.725€. Voorwaarden geldig op 01/01/2024.1

1Lening op afbetaling. Voor een ontleend bedrag van minimum 200€. De wettelijke maximale terugbetalingstermijn is afhankelijk van het ontleende bedrag maar zal nooit minder zijn dan 12 maanden en nooit meer dan 60 maanden. Geen voordeel in geval van contante betaling. Voorstel voorbehouden aan particulieren. Onder voorbehoud van de aanvaarding van het dossier door de kredietgever: Beobank NV/SA, Koning Albert II-laan 2, 1000 Brussel, BTW BE 0401.517.147 RPR Brussel, IBAN: BE77 9545 4622 6142., Kredietbemiddelaar, Agent in een nevenfunctie: Electrabel nv, Simón Bolívarlaan 36, 1000 Brussel, BTW BE 0403.170.701 RPR Brussel, IBAN: BE46 0003 2544 8336.

2Met je warmtepompboiler kan je tot 66% minder energie gebruiken om je sanitair water te verwarmen in vergelijking met een elektrische boiler.