Hoe voer ik mijn instellingen voor ‘Slim laden’ in?

In de Drive app kun je je instellingen invoeren op het "Dashboard" scherm. Hier kan je aangeven hoe je wil dat je auto wordt opgeladen. Je kan de volgende instellingen configureren:

• Starttijd
Op het moment dat je de laadkabel aansluit op je auto stopt de Drive app het laadproces nadat de eerste verbinding is gemaakt met de Drive app en starten we het pas weer op na jouw ingestelde starttijd.

Houd er rekening mee dat wanneer je een starttijd instelt, de normale laadvoorkeuren en de kalibratie (berekening van je laadsnelheid) na de ingestelde startlaadtijd zullen starten.

Je kan ‘Slim laden’ zonder een starttijd in te stellen. In dit geval start de Drive app na de eerste verbinding tussen je auto en de Drive-app direct met het normale opladen en kalibreren. Hierna kunnen we berekenen wat de groenste en meest kostenefficiënte manier is om je auto op te laden en het energienet in balans te brengen. Uiteraard houden we rekening met je laadvoorkeuren, zoals je gewenste laadtoestand en wanneer je moet laden volgens je daluren of dynamische tarieven.

• Vertrektijd instellingen:
De vertrektijd is het tijdstip waarop je wil dat je auto-batterij het gewenste laadniveau bereikt. Stel het zo nauwkeurig mogelijk in op je verwachte vertrektijd. Als je je auto de volgende dag niet volledig hoeft op te laden, kan je een vertrektijd instellen op een specifieke datum en tijd in de toekomst.

• Instellingen weekplanning:
Je kan deze functie gebruiken om je vertrektijden voor de hele week in te stellen. Een makkelijk overzicht voor de komende week.

• Normaal opladen:
Je kunt deze functie gebruiken als je wil dat je batterij zo snel mogelijk (na je starttijd) tot een bepaald niveau wordt opgeladen. Dit is handig in geval van nood wanneer je de auto eerder wil gebruiken dan je aangegeven vertrektijd.

Bijvoorbeeld: de batterij is voor 20% opgeladen en je stelt een direct laadniveau in op 30%, dan wordt je auto zo snel mogelijk voor 30% opgeladen. Zodra het niveau van 30% is bereikt, wordt slim opladen hervat, zodat je kan beginnen met sparen en inkomsten kunt innen (indien van toepassing).

• Slim opladen:
Mensen hebben verschillende ideeën over de beste manier om hun batterij op te laden en het optimale batterijniveau voor hun auto. Met de Drive app heb je controle over hoeveel je wil dat je auto-batterij wordt opgeladen.

• Activeer de Boost-modus
Als je wil dat je auto onmiddellijk begint met opladen, activeer je de Boost-modus. De Boost-modus overschrijft het ‘Slim laden’-schema en je andere voorkeuren, zodat je auto onmiddellijk begint op te laden met de hoogste snelheid die je auto toestaat. Je activeert de Boost-modus terwijl je slim oplaadt door op de drie bolletjes rechtsboven in het autoscherm te klikken.

Let op: de Boost-modus laadt je auto alleen op tot je ‘Slim laden’-niveau. Als je je auto zo snel mogelijk volledig wilt opladen, zorg er dan voor dat je '‘Slim laden’'-niveau op 100% staat.

• Slim opladen inschakelen/uitschakelen:
Soms wil je de app tijdelijk niet gebruiken, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat. Je kan slim opladen uitschakelen door op de drie puntjes rechtsboven in het dashboardscherm te klikken. Je kunt ook plannen hoe lang je ‘Slim laden’ uitgeschakeld wilt houden.