Ik heb mijn laadpaal aangesloten; hoe werkt ‘Slim laden’?

Zodra je laadpaal is aangesloten, kan de Drive app de laadsessies van de auto beheren door "start"- en "stop"-signalen naar het laadstation te sturen. Zo laadt je auto op de goedkoopste en meest duurzame momenten van je energietarief. Het doel is natuurlijk om ervoor te zorgen dat je auto op de door jou opgegeven vertrektijd is opgeladen tot het door jou gekozen batterijniveau.

• Niet-aansluitbare auto
De Drive app kan alleen informatie over de batterijstatus van je EV opvragen als deze koppelbaar is en ook verbonden is met de app.

Als je auto niet koppelbaar is, gaat de Drive app ervan uit dat het batterijniveau 0% is wanneer je een slimme laadsessie start. Zo zorgen we ervoor dat de accu altijd voor minimaal 90% is opgeladen (of een lager % als je dit in de wagen zo hebt ingesteld).

Door onze intelligente besturing laadt de Drive app de auto op de meest gunstige momenten; soms kunnen we echter eerder beginnen met opladen dan je zou verwachten.

• Aansluitbare auto:
Wanneer je een koppelbare laadpaal gebruikt met een koppelbare auto, stuurt de Drive app het laadproces via de laadpaal aan op basis van jouw autogegevens (en dus niet via de auto). Hierdoor krijgt de Drive app meer inzichten en kun je je auto slim opladen met nog meer functionaliteiten.