Wat is een toestemming voor datagebruik en waarom zou ik het aan mijn energieleverancier geven?

Je digitale meter registreert je verbruiksgegevens. De Smart app gebruikt deze gegevens, om je verbruiksinformatie en andere nuttige diensten te verschaffen. Bijvoorbeeld inzicht geven in je verbruik en de hieraan verbonden kosten volgens jouw energiecontract.

De verbruiksgegevens zijn privégegevens. Om op afstand toegang te krijgen tot deze gegevens, moet ENGIE jouw expliciete toestemming krijgen. Deze toestemming geef je digitaal via de website van je netwerkbeheerder (Fluvius).

De toestemming heeft betrekking op je historische verbruiksgegevens volgens verschillende granulariteiten in de loop van de tijd (jaren, maanden, dagen, ...) met een geldigheidsperiode naar de toekomst.

De geldigheidsduur is standaard vastgesteld op 3 jaar vanaf de aanvraag. De toestemming kan echter ten allen tijde opnieuw worden ingetrokken. Zodra de geldigheidsduur is verstreken, ontvang je een automatische e-mail van je netwerkbeheerder (Fluvius) voor een mogelijke verlenging. Ook in de Smart app zal je hierover een bericht ontvangen.

Het verlenen van een toestemming is gelinkt aan een digitale meter (EAN). Als je meerdere digitale meters hebt, bijvoorbeeld gas en elektriciteit, moet je je toestemming per meter geven.

Wanneer je de app activeert voor een specifiek adres, zal deze checken of de toestemming voor dat adres in orde is. Voor meer informatie over het verlenen van toestemming voor je datagebruik, zie:

Hoe geef je toestemming voor het gebruik van je data van je historisch verbruik?